Sandwich, vis • 20 minuten
Ingrediënten (4 sandwiches)
6 casinoboterhammen
1 ei, gekookt
1 tomaat, in plakjes
100 gram ijsbergsla, gesneden
¼ komkommer, in plakjes
Voor de tonijnsalade
150 gram tonijn, uitgelekt
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels kappertjes
peper en zout
Bereidingswijze
Snijd de korsten van de boterhammen. Rooster de boterhammen in de oven, koekenpan of grill totdat ze goudbruin zijn.
Meng de ingrediënten voor de tonijnsalade met elkaar en zet apart tot gebruik.
Als de boterhammen geroosterd zijn, besmeer je twee sneetjes met tonijnsalade. Leg hierop wat ijsbergsla en de plakjes tomaat. Leg hier een tweede broodje bovenop. Besmeer ook deze met wat tonijnsalade en leg hierop wat de rest van de ijsbergsla en plakjes komkommer.
Besmeer de laatste twee broodjes ook met tonijnsalade en leg deze omgekeerd op de twee belegde broodjes. Snijd deze twee sandwiches diagonaal door midden.
Pel het gekookte ei en snijd deze in vier parten. Leg de partjes op de vier sandwiches. Zet de clubsandwich met tonijn eventueel vast met een prikker.
Tips
Misschien vind je deze sandwich ook lekker: cajun-kip sandwich.
Pingback: Zalmsandwiches met spinazie, komkommer en roomkaas - StudioKOOK