Salade voor op brood • 20 minuten
Ingrediënten (250 gram)
4 eieren
1½ eetlepel mayonaise
1½ eetlepel kwark of yoghurt
1 eetlepel water
1 bosui
peper en zout
Bereidingswijze
Kook de eieren hard in ± 10 minuten. Laat ze hierna schrikken onder koud water zodat het kookproces stop. Laat de eieren eventueel nog wat afkoelen.
Pel de eieren en halveer ze. Ontdoe het ei van het eigeel. Dit gaat handig door het eigeel met een theelepeltje uit het eiwit te ‘wippen’. Doe het eigeel in een apart bakje.
Snijd de helft van de bosui grof en doe bij het eigeel. Voeg ook de mayonaise en de kwark of yoghurt toe. Mix het geheel met een staafmixer tot een gladde massa.
Snijd intussen het eiwit in kleine blokjes. Meng de blokjes eiwit met het eigeelmengsel en breng op smaak met peper en zout. Snijd de andere helft van de bosui ui fijn en strooi dit over de makkelijke eiersalade. Serveer de eiersalade op lekker vers brood of toast.
Tips
Deze makkelijke eiersalade kun je goed voorbereiden. Bewaar tot gebruik in de koelkast en laat voor het nuttigen eventueel op kamertemperatuur komen.
Op zoek naar meer recepten met ei? Deze vind je hier.
Pingback: 22 x recepten zonder vlees - StudioKOOK
Pingback: Pasteitjes met roerei, spek en bieslook - StudioKOOK
Pingback: Eiersalade met ansjovis - StudioKOOK
Pingback: Kooktip #7: houdbaarheid eieren controleren (+ recepten!) - StudioKOOK