courgette carpaccio

Courgette carpaccio met burrata, pesto en citroen

Courgette carpaccio is een heerlijke vegetarische variant van de klassieke carpaccio. Deze carpaccio op basis van courgette is lekker licht en fris. De dressing van pesto en citroen, de bite van de pompoenpitten en natuurlijk die super romige burrata maken het gerecht helemaal af. Zomer op je bord!



Courgette carpaccio

Zoals de naam al verklapt maak je deze carpaccio niet traditioneel van vlees maar met courgette. Dat maak dat dit recept voor carpaccio ook geschikt is voor vegetariërs. Ik vind het lekker om de courgette te combineren met klassieke smaken, maar zonder te veel poespas. Een lekkere dressing van pesto en citroen en wat pompoenpitten voor een bite. Daarnaast voeg ik een kleine bol burrata toe voor één persoon. Deze zachte, Italiaanse kaas is lekker romig van binnen. Super lekker in combinatie met deze courgette carpaccio!

courgette carpaccio

Courgette carpaccio met burrata, pesto en citroen

Een heerlijke, vegetarische carpaccio van courgette. Lekker gecombineerd met pesto, citroen en romige burrata.
Bereidingstijd 10 min
Gang Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kleine courgettes (of 1 grote)
  • 4 kleine bollen burrata
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels pesto
  • 2 eetlepels olijfolie
  • pompoenpitten

Instructies
 

  • Was de courgette en schaaf vervolgens er vervolgens dunne plakjes met een kaasschaaf of mandoline. Verdeel de plakjes in een dunne laag over 4 borden.
  • Meng de pesto met de olijfolie en het sap van een halve citroen. Verdeel de dressing over de courgette carpaccio.
  • Leg op elk bord carpaccio een bol burrata. Snijd de andere helft van de citroen in partjes en leg op elk bord een extra partje citroen. Bestrooi het geheel met de pompoenpitten en serveer direct.
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating