gebakken gnocchi

Gebakken gnocchi met tomaat, spinazie en pesto (eenspansgerecht)

Deze gebakken gnocchi moet je geproefd hebben! Maak snel en makkelijk een lekkere saus van verse cherrytomaten en bladspinazie. Maak dit eenpansrecept vervolgens af met pijnboompitten en lekker wat pesto. Heerlijk!



Wat is gnocchi?

Gnocchi is een Italiaans pastasoort bestaande uit bloem, aardappel en ei. Van het deeg worden zachte kussentjes gemaakt die je gaar kunt koken en vervolgens serveert in een lekkere saus. Gnocchi hebben kenmerkende ribbeltjes aan één kant. Door de ribbeltjes kan de gnocchi de saus beter “vasthouden”.


Gebakken gnocchi

Gnocchi kun je gaar koken, maar wist je dat je gnocchi ook heel goed kunt bakken? Hierdoor wordt de buitenkant ietwat krokant en stevig, super lekker! Ik gebruik hiervoor het liefst kant-en-klare gnocchi uit het koelversvak van de supermarkt. Deze gnocchi zijn makkelijk in gebruik en vallen naar mijn ervaring niet snel uit elkaar tijdens het bakken of tijdens het pruttelen in de saus.


Saus van cherrytomaten en spinazie

Voor dit makkelijke eenpansgerecht maak je een snelle saus van verse cherrytomaten. Snoeptomaatjes kun je bijvoorbeeld ook gebruiken. Doe de tomaatjes simpelweg in de pan, heel of een keer gehalveerd, en laat ze vervolgens poffen in de pan. Voeg lekker wat spinazie toe en maak het gerecht op je bord af met een lekkere pesto en pijnboompitten. Zo lekker als eenvoudig zijn!

gebakken gnocchi

Gebakken gnocchi met tomaat, spinazie en pesto (eenpansgerecht)

Deze gebakken gnocchi met tomaat, spinazie en pesto maak je snel en makkelijk in één pan. Snel, makkeljk en lekker!
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 500 gram gnocchi
  • 500 gram snoeptomaatjes
  • 200 gram spinazie
  • handje pijnboompitten
  • pesto (naar smaak)

Instructies
 

  • Verwarm een ruime koekenpan met olie. Voeg de gnocchi toe, direct uit de verpakking. Deze hoef je niet voor te koken. Bak je de gnocchi in 2 minuutjes rondom bruin en krokant, op middelhoog vuur.
  • Zet het vuur iets lager en voeg de snoeptomaatjes toe. De grotere exemplaren kun je eventueel halveren. Breng op smaak met peper en zout. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten pruttelen totdat de tomaatjes zacht zijn geworden.
  • Voeg de bladspinazie toe aan de gebakken gnocchi en laat slinken.
  • Serveer de gnocchi direct, lekker met pijnboompitten en pesto.
Trefwoord Gnocchi, Makkelijk, Pasta, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating