nduja garnalen anduja garnalen

‘Nduja garnalen met verse peterselie

‘Nduja garnalen. Lekkere, pittige garnalen gegarneerd met verse peterselie. Een heerlijke gerechtje om een diner mee te starten. Maak een schaal met deze lekkere ‘nduja garnalen, of: anduja garnalen, en serveer met een vers broodje erbij. Een heerlijke amuse of voorgerecht om te starten! Tip: ook lekker als borrelhapje!



Wat is ‘nduja?

‘Nduja is een pittige worst uit Italië. ‘Nduja kun je ook schrijven als Anduja. Deze worst is afkomstig uit Calabrië, een streek onderin de laars van Italië. De worst is smeerbaar en pittig gekruid. Hiervoor worden o.a. chili pepers en paprikapoeder gebruikt. Dit geeft een karakteristieke smaak. Deze pittige, Italiaanse worst is erg lekker als smaakmakers in pasta’s, op pizza’s en dus ook om deze ‘nduja garnalen mee op smaak te brengen.


‘Nudja garnalen

Garnalen, ik ben er dol op. Ze zijn zeer geschikt om een verfijnd voorgerecht of amuse mee te maken, want je kunt ze eenvoudig wegprikken met een vorkje. Voor dit recept voor ‘nduja garnalen maak je het liefst een lekkere royale schaal om te kunnen delen. De garnalen zijn heerlijk op smaak gebracht met de pittige worst en deze creëert meteen een lekkere, smaakvolle olie rondom de garnalen. Ideaal om een lekker stukje brood in te dippen! Ook leuk: je kunt deze garnalen ook op een prikkertje serveren en in een glaasje zetten (tegen het druppelen). Zo heeft iedereen z’n eigen prikkertje met ‘nduja garnalen om het diner mee te beginnen.


Garnalen met ‘nduja

Deze garnalen met ‘nduja zijn makkelijk om te maken. Bak de garnalen met wat fijngeperste knoflook. Ook zo smaakvol! Vervolgens voeg je de ‘nduja toe en laat je deze wegsmelten in de pan. Ontzettend lekker, want de ‘nduja wordt zo een lekkere, smaakvolle olie. Laat de olie van de ‘nduja garnalen 10 tot 20 seconden pruttelen en zet het vuur hierna uit. Leg de garnalen op een moor serveerbord en bestrooi met lekker wat verse peterselie. Serveer met vers brood. Heerlijk!


Italiaans diner

Deze Italiaanse worst, ‘nduja, maakt dit recept natuurlijk meteen op en top Italiaans! Het Italiaanse diner compleet maken? Serveer dan ook lekker deze bruschetta met burrata, gnocchi met pompoensaus en deze lekkere burrata plate met geroosterde paprika erbij. Stuk voor stuk heerlijke gerechten voor een Italiaans diner! Zin in nog meer lekkere Italiaanse gerechten, haal ook inspiratie uit dit Italiaanse weekmenu.

nduja garnalen anduja garnalen

‘Nduja garnalen met verse peterselie

'Nduja garnalen. Lekkere, pittige garnalen gegarneerd met verse peterselie. Een heerlijke gerechtje om een diner mee te starten.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Amuse, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram garnalen
  • 1 eetlepel 'nduja worst
  • 2 tenen knoflook
  • ½ bosje verse peterselie
  • vers stokbrood of ciabatta

Instructies
 

  • Bak de garnalen in een koekenpan. Pers de knoflook fijn en voeg deze meteen toe aan de garnalen. Bak dit ongeveer 4 à 5 minuten.
  • Voeg hierna de 'nduja worst toe en laat deze 2 minuten mee "smelten" in de pan. Er ontstaat een lekkere, smaakvolle olie.
  • Snijd intussen de peterselie fijn en voeg deze toe aan de 'nduja garnalen. Leg de garnalen op een mooi serveerbord en serveer er lekker vers brood bij. Eet smakelijk!

Notities

Dit recept is voor 4 personen als je het als voorgerecht serveert en voor 6 personen als je het als amuse serveert.
Trefwoord 5 ingrediënten, Amuse, Dinner party, Kerst, Makkelijk, Schaaldieren, Snel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating