spinazietaart met geitenkaas en pesto

Spinazietaart met geitenkaas en pesto

Spinazietaart met geitenkaas en pesto, een fantastisch lekkere combinatie voor een quiche. Deze hartige taart moet je geproefd hebben! Dit recept is niet alleen ontzettend lekker, maar ook makkelijk om te maken, heeft geen lange bereidingstijd en is multifunctioneel. Ja, dat lees je goed! Want je eet ‘m zowel warm, als koud. Heerlijk als avondeten, maar ook lekker bij de lunch. Of wat dacht je van een high tea of als hartig hapje, gewoon tussendoor? Maken dus! Deze lekkere spinazietaart!



Spinazietaart met geitenkaas en pesto

Ik ben dol op hartige taart. Jij ook? Deze spinazietaart is echt één van m’n favorieten en staat dan ook regelmatig op tafel. De combinatie van spinazie, geitenkaas en pesto vind ik echt top. Ook fijn: deze hartige taart met spinazie kun je zowel warm als koud eten. Daarom maak ik ‘m lekker vaak en lekker veel. ’s Avonds voor het avondeten en wat over is, eet ik de volgende dag tijdens de lunch. Ook handig om mee te nemen.


Familierecept

Dit recept maak ik al jaren en zoals hierboven al genoemd: dit is echt een favoriet. Samen met deze uienquiche is dit mijn meest gemaakte quiches (of hartige taarten). Jaren en jaren oefenen dus, maar het recept was en is nog steeds een waar succes en wordt vaak op veler verzoek gemaakt. Deze hartige taart met spinazie is dus een écht familierecept! Niet omdat dit recept al jaren in de familie is, want ik ben de eerste generatie die ‘m maakt, maar omdat de hele familie hem zó lekker vindt!


Makkelijke doordeweekse maaltijd

Dat deze spinazietaart écht heerlijk is, is nu wel duidelijk denk ik. Maar wist je dat hij ook nog eens super makkelijk te maken is én goed voor te bereiden is? Twee aspecten om een gerecht tot de ideale makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag te maken. De vulling maken is een eitje. Je gebruikt gewoon spinazie uit de diepvries. Niet op tijd ontdooid? Zet ’t gewoon even in een klein pannetje op een laag vuur. Meng eieren, crème fraîche, pesto en geitenkaas (grof) met de ontdooide spinazie en je vulling klaar.

Geen tijd aan het eind van de dag? Geen nood! Bereid deze spinazietaart gewoon voor! Je kunt de taart volledig maken en niet voor 45 minuten afbakken maar voor 30 minuten afbakken. Zet ‘m voordat je gaat eten nog 15 minuten in de oven om af te bakken en op te warmen en je bent klaar. Ook makkelijk: Bak ‘m helemaal af en verwarm in de magnetron of eet ‘m koud.

spinazietaart met geitenkaas en pesto

Spinazietaart met geitenkaas en pesto

Deze spinazietaart is echt o-ver-heerlijk. Een hartige taart met een vulling van spinazie, zachte geitenkaas en pesto die je geproefd moet hebben. Makkelijk, snel, en goed voor te bereiden.
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 450 gram spinazie uit de diepvries (ontdooid)
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels pesto
  • 4 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • boter of olie om in te vetten

En verder

  • springvorm van 22 x 22 cm (of vergelijkbaar)
  • bakpapier

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed de boven van de springvorm met bakpapier en vet de rest in met olie of boter.
  • Bekleed de springvorm met de plakjes bladerdeeg en druk de randen goed dicht.
  • Klop de eieren los samen met de crème fraîche. Meng met de spinazie en de pesto en verbrokkel de geitenkaas boven het mengsel. Breng het geheel op smaak met peper en zout en meng goed door.
  • Schenk het mengsel in de spingvorm en dek de bovenkant af met de geraspte kaas.
  • Bak de spinazietaart met geitenkaas en pesto 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Trefwoord Hartig bakken, Hartige taart, Makkelijk, Quiche, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating