zalmlasagne

Zalmlasagne met bechamelsaus, prei en doperwtjes

Zalmlasagne. Een heerlijke lasagne al forno met zalm, bechamelsaus, gestoofde prei en doperwtjes. Op en top comfort food! Lekker doordeweeks, maar ook heerlijk voor het weekend.



Zalmlasagne

Ben jij dol op lasagne en op zalm? Dan is deze zalmlasagne echt iets voor jou! Dit lasagnerecept maak je met zalmmoten. Deze gaar je voordat je ze in de saus verwerk, in een koekenpan. Als saus gebruik je bechamalsaus. Lekker romig!

Als groenten gaat hier gestoofde prei in en doperwtjes. De doperwtjes kun je gewoon op het laatst meeverwarmen met de prei. De prei en doperwtjes voeg je toe aan de bechamelsaus. Zo is je romige saus voor de zalmlasagne klaar.


Laagjes maken

Een lasagne bestaat uit verschillende laagjes. Voor deze zalmlasagne neem je een ingevette ovenschaal, ongeveer 22 bij 22 centimeter groot. Als eerste laagje doe je wat van de bechamelsaus met groenten op de bodem. Deze bedek je met lasagnebladen. Je kunt gewoon gedroogde lasagnebladen gebruiken en je hoeft ze niet voor te koken.

Bovenop de lasagnebladen leg je weer een laagje bechamelsaus. Hierop verdeel 1/3 van de gegaarde zalmmoten. Deze mag je in grove flakes verdelen. Dek dit af met lasagnebladen en herhaal alle laagjes op deze manier tot de ingrediënten op zijn.

Eindig met een laagje bechamelsaus en dek de ovenschotel af met geraspte kaas.


Lasagne al forno

Lasagne is een typisch ovengerecht. In het Italiaans noem je dat: al forno. Al forno betekent: een gerecht dat in de oven bereid is. Deze lasagne al forno is een variatie op zo’n heerlijk ovengerecht. Lekker met zalm en een romige saus!

zalmlasagne

Zalmlasagne met bechamelsaus, prei en doperwtjes

Zalmlasagne. Een heerlijke lasagne al forno met zalm, bechamel, gestoofde prei en doperwtjes. Op en top comfort food!
Bereidingstijd 45 minuten
Oventijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 zalmmoten
  • 125 gram lasagnebladen (gedroogd)
  • 1 prei (in ringen)
  • 250 gram doperwtjes (diepvries)
  • 200 gram geraspte kaas
  • 2 theelepels gedroogde dille

Voor de bechamelsaus

  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 500 ml koude melk

En verder:

  • ovenschaal, 22 x 22 centimeter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de zalmmoten in een koekenpan gaar. Haal de zalm uit de pan en leg op een bord. Zet apart tot verder gebruik.
  • Veeg de koekenpan eventueel schoon en voeg opnieuw wat vetstof, boter of olie, toe. Stoof de prei in de koekenpan, met de deksel op de pan, in 15 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de diepvries doperwten toe om mee te verwarmen.
  • Maak intussen de bechamelsaus. Doe de boter in een steelpan en laat smelten. Voeg de bloem toe en meng goed door met een garde. Laat de bloem op laag vuur 5 tot 7 minuten bakken. Schenk vervolgens een scheut koude melk bij. Roer direct goed door. Herhaal dit met alle melk. Scheutje voor scheutje. Eerst is de saus heel dik, maar de bechamelsaus saus zal steeds minder dik wordt tot het eruit ziet als een echte bechamelsaus.
    Laat de bechamelsaus een paar keer "blobben" en zet dan het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de prei en de doperwtjes toe aan de bechamelsaus, samen met de gedroogde dille, en meng goed door. Verdeel de zalm in flakes/stukjes.
  • Neem de ovenschaal en vet deze in. Leg een laagje bechamelsaus met groenten op de bodem en dek af met lasagnebladen. Leg hierop een nieuw laagje bechamelsaus en leg hier ⅓ zalm op. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje bechamelsaus. Dek de zalmlasagne af met de geraspte kaas.
  • Bak de zalmlasagne 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de zalmlasagne ongeveer 5 minuten staan voordat je 'm aansnijdt. Eet smakelijk!
Trefwoord Comfort food, Ovenrecept, Ovenschotel, Pasta, Vis, Weekend

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating