Drop in een toetje? Ja, je hoort het goed! Drop is niet alleen heerlijk om lekker te snoepen tussendoor, maar ook lekker om te verwerken in een nagerecht. Deze drop toetjes hebben een subtiele dropsmaak, lekker met honing. Hier maak je een luchtige en romige mousse van die je serveert in een glaasje en afmaakt met wat verse passievrucht. Dit drop toetje moet je geproefd hebben!
Drop toetjes
Ik ben dol op dropjes. Jij ook? Voor dit recept eet ik de dropjes niet zo los op, maar ik verwerk ze in een lekker toetje met dropsmaak. Geen zorgen, de dropsmaak is niet overheersend maar juist heerlijk subtiel. Ik gebruik voor dit recept het liefst honingdrop, maar een andere zoete dropsmaak volstaat ook prima!
Passievrucht en honing
Wist je dat drop ontzettend goed combineert met passievrucht? De salmiaksmaak die zo kenmerkend is voor drop past goed bij de zoete tonen van passievrucht. Passievrucht smaakt lekker zoet, maar heeft ook iets fris. Om het geheel af te maken verwerk ik in de dropmousse of de droppudding, net hoe je het wil noemen, ook wat honing. Dit maakt de smaakbeleving mooi rond en net even wat zoeter of een aangename, subtiele manier.
Drop van Klepper & Klepper
Voor dit recept gebruikte ik de honingdrop van Klepper & Klepper. Deze dropjes hebben een heerlijke, subtiele en natuurlijk smaak. De honing komt goed tot z’n recht. Daarnaast vind ik het erg fijn dat de dropjes zelf lekker zacht zijn. Niet alleen lekker om te eten, maar ook ideaal om te verwerken in dit drop toetje. De zachte drop geeft z’n smaak snel en makkelijk af aan de slagroom.
Benieuwd naar meer over ‘De beste drop ooit’ van Klepper & Klepper? Lees in dit artikel meer over alle lekkere smaken!
Drop toetjes met passievrucht en honing
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 75 gram honingdrop
- 125 gram mascarpone
- 3 eetlepels honing
- 6 passievruchten
En verder
- 6 kleine glaasjes of amuseglaasjes
- zeef
Instructies
Maak de droproom
- Doe de slagroom samen met de dropjes in een steelpannetje en verwarm dit op laag vuur. Het hoeft niet te koken. Laat 30 minuten trekken onderwijl roerend.
- Voeg na 30 minuten de eetlepels honing toe en verwarm nog even mee totdat deze goed is opgelost in de slagroom.
- Schenk de slagroom door een zeef zodat de stukjes drop achterblijven. Deze gaan we niet meer gebruiken. De drop heeft de smaak voldoende afgegeven.
- Zet de slagroom apart in de koelkast voor minimaal 30 minuten om terug te koelen.
Maak de dropmousse
- Doe de afgekoelde slagroom in een ruime mengkom en klop deze stijf en luchtig met een garde. Dit kan handmatig of met een elektrische mixer.
- Voeg vervolgens de mascarpone toe en meng dit goed door. Verdeel de dropmousse over de 6 amuseglaasjes. Dek af en zet in de koelkast voor minimaal 2 uur om op te stijven.
Serveer de drop toetjes
- Haal de drop toetjes uit de koelkast. Halveer de passievruchten en verdeel het vruchtvlees over de 6 glaasjes. Eén passievrucht per glaasjes. Er ontstaat een mooi helder oranje laagje boven op de toetjes. Serveer de toetjes en geniet!