Zin in een lekkere flammkuchen? Ga eens voor dit recept met garnalen, zo lekker! Flammkuchen is een dun stukje deeg met een lekkere topping, in dit geval dit een flammkuchen met Hollandse garnalen, kaas en peterselie. Een eenvoudige, maar o zo smakelijke combinatie die je geproefd moet hebben!
Flammkuchen met Hollandse garnalen
De klassieke flammkuchen ken je misschien wel. De dunne bodem met crème fraîche, uien en spekjes. Dit recept maak ik met een lekkere twist. De dunne bodem met crème fraîche en ui blijft. Ik gebruik rode ui, deze vind ik net even wat lekkerder en spannender dan de witte ui. Beleg de flammkuchen voor het bakken nog met wat geraspte kaas, voor wat extra pit.
Eenmaal uit de oven verdeel je royaal wat Hollandse garnalen over het geheel, gevolgd door fijngesneden peterelie. Dit maakt het geheel helemaal af! Serveer direct
Flammkuchen recepten
Met flammkuchen kun je veel verschillende kanten op. De basis blijft hetzelfde, maar varieer lekker met de topping. Denk bijvoorbeeld aan wat lekkere groenten, een keertje met vis, vlees of vegetarisch. Probeer ook eens dit recept voor flammkuchen met gerookte zalm:
Flammkuchen met Hollandse garnalen, kaas en verse peterselie
Ingrediënten
- 200 gram flammkuchendeeg
- 150 gram crème fraîche
- 1 grote rode ui
- 2 handjes geraspte kaas
- 100 gram Hollandse garnalen
- fijngesneden, verse peterselie
En verder
- bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven op 220 graden. Verwarm de bakplaat mee in de oven.
- Rol het deeg uit op bakpapier. Prik gaatjes in de bodem en bestrijk met de crème fraîche. Verdeel de geraspte kaas erover en bak de flammkuchen 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven, op de voorverwarmde bakplaat.
- Haal de flammkuchen uit de oven. Verdeel Hollandse garnalen erover, samen met de verse peterselie. Snijd in stukken en serveer direct.