Burgers • 20 minuten
Ingrediënten (2 stuks)
2 bolletjes
2 hamburgers
2 eieren
4 plakjes spek
2 handjes rucola
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakjes spek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 minuten in de oven. Keer halverwege.
Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in tweeën en maak hier twee burgers van. Bak in een hete koekenpan met wat boter gelijkmatig bruin en gaar.
Bak intussen ook de eieren. Verwarm een ruime koekenpan met wat boter. Breek de eieren voorzichtig in de pan. Bak de eieren op laag vuur totdat het eiwit gestold is, maar de dooier nog lopend is.
Meng de mayonaise met de citroensap. Snijd de bolletjes in tweeën en bestrijk de onderste helften met de citroenmayonaise. Verdeel hierop de rucola. Leg op beide broodjes een burger en twee plakjes gebakken spek. Maak het geheel af met de spiegeleieren. Leg het kapje van het bolletje op de burger.
Tips
Deze eiburger met spek en rucola is heerlijk op een doordeweekse avond, maar ook als zondags brunch of lunch.
Pingback: Kooktip #13: spek krokant bakken - StudioKOOK