Salade • 30 minuten
Ingrediënten (1 pers.)
200 gram broccoliroosjes
200 gram kikkererwten, gekookt
½ paprika, in blokjes
50 gram feta
1 bosui
1 eetlepel sesamzaad
Voor de dressing
1 eetlepel tahin
1 eetlepel citroensap
1 theelepel honing
1 eetlepel zonnebloemolie
peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de broccoliroosjes, kikkererwten en paprika over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster deze groenten 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak intussen de dressing. Meng de tahin, citroensap, honing en zonnebloemolie met elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Meng alle groenten uit de oven in een grote schaal. Snijd de bosui in dunne ringen en verdeel over de salade. Serveer de salade van broccoli en kikkererwten met wat sesamzaadjes en de tahindressing.
Pingback: Broccolikoekjes uit de oven (van broccolirijst!) - StudioKOOK
Pingback: Seizoensgroenten van april - StudioKOOK
Pingback: Gezonde recepten voor januari (hoofdgerechten) - StudioKOOK