espresso tonic

Espresso tonic met citroen en lekker veel ijs – verfrissend!

Espresso tonic, een heerlijke, verfrissende alcohol vrije cocktail met citroen en espresso. Dit bruisende drankje is super lekker op een warme dag en je hebt ‘m zo zelf gemaakt! Niet alleen lekker en fris, espresso tonic, ofwel: café tonic, ziet er ook nog eens ontzettend mooi uit behulp van een simpel trucje.Espresso tonic

Espresso tonic is een alcohol vrije drankje gemaakt met espresso, tonic en citroen. Deze combinatie is echt heerlijk fris! Drink hem op een warme zomerdag voor een beetje verkoeling. De tonic en de koffie zijn een beetje bitter, maar dat combineert perfect met de verse citroen. Voeg daar lekker wat ijs aan toe en klaar is je zomerse, alcoholvrije cocktail.


Mocktail

Espresso tonic is een lekker fris en mooi drankje met wat allure, maar bevat geen alcohol! Een alcoholvrije cocktail wordt ook wel een mocktail genoemd. Met deze mocktail op basis van koffie en tonic zit je deze zomer goed!


Mooi om te zien

Espresso tonic is niet alleen lekker fris, maar ziet er ook nog eens prachtig uit! Voeg de ingrediënten in de juiste volgorde toe en er ontstaat en mooi kleurverloopje in de drank. Van transparant (licht) naar donker. Dé truc hiervoor? Schenk als laatste de espresso via de bolle kant, langzaam in het glas. De koffie zal zich niet direct mengen met de tonic en het ijs, maar blijft bovenop liggen. Dit geeft deze mocktail een mooie en frisse look.


espresso tonic

Espresso tonic met citroen

Heerlijke, frisse espresso tonic mocktail met citroen en lekker veel ijs. Lekker op een warme dag!
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Drankjes
Porties 2 glazen

Ingrediënten
  

 • 400 ml tonic
 • 125 ml espresso of koffie (koud)
 • 10 ijsklontjes
 • 1 citroen

Instructies
 

 • Neem twee mooie glazen met een inhoud van ongeveer 350 ml. Snijd de citroen in plakjes of in partjes en verdeel deze samen met de ijsklontjes over de glazen.
 • Schenk de tonic in de glazen. Neem een lepel en houd deze met de bolle kant naar boven, boven het glas. Giet over de bolle kant van de lepel de koffie in de glazen. Op deze manier vermengen de vloeistoffen niet direct en behoud je een mooi kleurverloop in het glas.
 • Drink deze espresso tonic op een warme dag voor wat verkoeling.

Notities

Laat de koffie volledig afkoelen voor je hem gebruikt in deze espresso tonic. Voor dit recept kun je ook al kant-en-klare koude koffie kopen (cold brew) of zet snel en makkelijk koude koffie m.b.v. oploskoffie en koud water.
Trefwoord Dranken, Mocktail, Picknick, Zomer


Bekijk de kookvideo op Instagram:

5 reacties op “Espresso tonic met citroen en lekker veel ijs – verfrissend!”

 1. Pingback: Makkelijk recept voor chai latte - StudioKOOK

 2. Pingback: Espresso crodino (mocktail) met sinaasappel - StudioKOOK

 3. Pingback: Mokka dalgona koffie - ijskoffie met chocolade - StudioKOOK

 4. Pingback: Sinaasappel mocktail met gember en basilicum - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating