Barbecuerecept, vegetarisch • 15 minuten + marineren
Ingrediënten (4 spiesjes)
6 (grote) champignons
4 satéprikkers
Voor de marinade:
6 eetlepels sojasaus
4 eetlepels gembersiroop
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels citroensap
1 à 2 theelepels chilivlokken
Bereidingswijze
Week de satéprikkers even in water. Dit voorkomt dat ze verbranden tijdens het grillen.
Meng voor de marinade alle ingrediënten door elkaar.
Maak de champignons schoon en halveer ze. Doe de gehalveerde champignons bij de Oosterse marinade. Schep het geheel goed om zodat alle champignons bedekt zijn.
Marineer de champignons 20 tot 30 minuten. Schep tussentijds even om.
Prik de gehalveerde, gemarineerde champignons per drie op de satéprikkers. Herhaal dit met alle champignons.
Grill de champignons in Oosterse marinade 4 tot 5 minuten en keer tussentijds. Grillen kan in een grillpan, maar ook op de barbecue. Serveer direct.
Tips
Deze gegrilde champignons kun je goed voorbereiden. Je kunt de champignons eventueel langer marineren en last-minute op de satéprikkers rijgen. Maar, je kunt de gemarineerde en geregen champignons ook goed bewaren in de koelkast, waarna je ze later kunt grillen.
Voeg de chilivlokken naar smaak toe. Deze, als je geen liefhebber bent van pittig eten, ook helemaal weg kunnen laten. Dit hoeft niet vervangen te worden door een ander ingrediënten.