Kastanjesoep met champignons, echt een top combinatie! Beide producten, kastanjes en champignons, hebben een rijke, warme en aardse smaak. Echt heerlijk in zo’n hartverwarmend soepje! Gebruik kastanjes, want het kastanjeseizoen begint eind september weer. Heerlijk!
Kastanjesoep met champignons
Kastanjesoep is super lekker romig en heeft een warme, rijke smaak. Ik vind kastanjes echt ideaal om soep mee te maken. Met kastanjes als ingrediënt zet je al snel een heerlijke maaltijdsoep op tafel. Erg lekker!
Op StudioKOOK vind je meer kastanjesoep recepten, namelijk deze:
Met kastanjesoep kun je lekker variëren als het gaat om toppings. Voor dit recept kies ik voor gebakken champignons. Champignons, of andere paddenstoelen, combineren perfect met kastanjes, zeker als het gaat om smaak. De ideale aanvulling voor zo’n heerlijke maaltijdsoep.
Vul deze kastanjesoep met champignons aan met chiliolie, gekocht of zelfgemaakt, wat geroosterde pompoenpitten en een zachtgekookt eitje. Voor is dit echt een heerlijke soep als lunch of een soep om lekker mee door te warmen op een grijze dag.
Kastanjeseizoen
Kastanjes kun je het hele jaar verkrijgen als ze zijn bewerkt. Denk aan voorgekookte (en gevacumeerde) kastanjes. Deze gebruik ik meestal. Ze zijn ideaal om in huis te hebben, want je kunt ze lang bewaren doordat ze als zijn bewerkt. Kastanjes in blik zijn ook geschikt om te gebruiken voor deze kastanjesoep.
Wil jij verse kastanjes, dan is het wachten tot eind september. Het kastanjeseizoen begint eind september en loopt door tot in oktober. Dit is dus hét moment om aan de slag te gaan met verse, onbewerkte kastanjes!
Kastanjesoep met champignons, chili olie en een zachtgekookt eitje
Ingrediënten
- 500 gram gekookte kastanjes
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 200 ml kookroom
- 1 liter groentebouillon
Voor de toppings:
- 4 zachtgekookte eitjes
- (geroosterde) pompoenpitten
- chili olie (naar smaak)
Instructies
- Snipper de ui en de knoflook en fruit deze aan in een ruime (soep)pan met een dikke bodem.
- Voeg de kastanjes, samen met de kookroom en de bouillon toe. Laat 15 minuten pruttelen en mix de soep vervolgens glad met een staafmixer.
- Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met een zachtgekookt eitje, de pompoenpitten voor een lekkere bite en wat chili olie naar smaak.