gevulde eieren recept

Gevulde eieren recept met kerrie (basisrecept)

Een gevuld eitje lust iedereen wel, toch? Handig om een makkelijk basisrecept voor gevulde eieren te hebben dus! Ik deel in dit artikel mijn gevulde eieren recept. Gebruik dit recept als basis en varieer daar mee als eens een andere smaak wil. Makkelijk!



Gevulde eieren recept

Ik maak regelmatig gevulde eieren. Het is makkelijk om te maken en ontzettend lekker. Ik gebruik over het algemeen hetzelfde basisrecept. Dit basisrecept bied je volop mogelijkheden om te variëren en je eigen draai eraan te geven. Zo ben ik bijvoorbeeld ook dol op gevulde eieren met avocado of deze vitello tonnato eitjes. Mmm!

Voor dit gevulde eieren recept gebruik ik het hele ei. Zorg dat de eieren hard gekookt en afgekoeld zijn. Dit maakt het maken van de vullingen makkelijker en voorkomt dat de romige vulling gaat schiften. Voeg de mayonaise, eventueel citroensap en wat lekkere smaakmakers toe aan het eigeel en meng alles goed door. Klaar is de smeuïge vulling voor gevulde eieren!

Het eigeel haal je makkelijk uit het eiwit. Zorg ervoor dat de eieren hardgekookt zijn. Het eigeel wip je er eenvoudig uit met een klein theelepeltje. Ook handig: probeer het eigeel een beetje binnenstebuiten te keren en het eigeel rolt er zo uit. Makkelijk!


Gevulde eieren met kerrie

Aan dit basisrecept heb ik als smaakmaker lekker wat kerriepoeder toegevoegd. Dit geeft het gevulde ei net wat meer smaakt en maakt het ietwat kruidig. Samen met wat verse kruiden, zoals fijngesneden verse peterselie of bieslook, maak je het helemaal af.

Het vullen van het eiwit kun je gewoon doen met een lepeltje. Doe het een beetje op gevoel en verdeel de vulling gelijkmatig over de halve eitjes. Wil je extra netjes werken, dan kun je een spuitzak gebruiken. Tip: heb je geen spuitzak? Een ruim boterhammenzakje werkt ook goed! Vul het boterhammenzakje met de eigeelvulling en duw alles in één hoek. Knip het puntje er vanaf en je kunt de vulling in het eiwit spuiten.

gevulde eieren recept

Gevulde eieren met kerrie

Heerlijke gevulde eieren met kerrie. Tover het basisrecept voor gevulde eieren zonder moeite om in een smaakvol en kruidig geheel. Lekker met verse peterselie of bieslook.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Hollands
Porties 8 gevulde eieren

Ingrediënten
  

  • 4 hardgekookte eieren (afgekoeld/kamertemperatuur)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel citroensap
  • peper en zout
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • verse peterselie, fijngesneden, naar smaak (optioneel)

En verder

  • staafmixer (met molentje)

Instructies
 

  • Pel de eieren en halveer deze in de lengte. Haal het eigeel uit het eiwit. Leg de gehalveerde eiwitten op een schaal en doe het eigeel in het staafmixermolentje.
  • Voeg de mayonaise, het citroensap en de het kerriepoeder toe aan het eigeel. Voeg eventueel fijngesneden, verse peterselie toe, naar smaak. Breng dit geheel op smaak met peper en zout. Mix de ingrediënten in het staafmixermolentje tot een gladde, romige vulling. Tip: heb je geen staafmixer + molentje? Dan kun je de ingrediënten ook goed prakken.
  • Vul de gehalveerde eieren met de romige kerrievulling. Serveer direct of zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Je kunt deze gevulde eieren een dag van tevoren maken.
Trefwoord Gevulde eieren, Makkelijk, Paasrecepten, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating