Gevulde eitjes met pesto. Een heerlijk recept voor vegetarische borrelhapjes. Deze gevulde eieren maak je met pesto, het liefst zelfgemaakt of van de versafdeling vande supermarkt, en kaas. Daarnaast maak je dit hartige borrelhapje af met een krokant Parmezaanse kaaskoekje. Lekker!
Gevulde eitjes met pesto
Gevulde eitjes, een super lekker en makkelijk borrelhapje. Gevulde eieren heb je in zoveel varianten, bijvoorbeeld deze vitello tonnato eitjes of deze gevulde eieren met avocado en Srirachasaus. Maar ook het basisrecept voor gevulde eieren blijft een echte klassieker, altijd lekker!
Voor dit recept breng je de vulling op smaak met pesto en kaas. Een heerlijke combinatie en dit maakt dit borrelhapje meteen een beetje Italiaans.
Verse pesto
Voor dit recept gebruik ik het liefst verse pesto. Deze kun je maken met dit recept, maar vervang de rucola door verse basilicum. Verse pesto is wat grover van stuctuur en ook veel smaakvoller dan pesto uit een potje, die je langer kunt bewaren. Het is het echt waard om dit recept te maken met verse pesto. Tip: ook pestospread, bijvoorbeeld van Albert Heijn, kun je gebruiken voor dit recept.
Parmezaanse kaaskoekjes
De gevulde eitjes met pesto maak je af met een krokant Parmezaanse kaaskoekje. Super lekker. Hier zit erg veel smaak aan en je geeft het borrelhapje iets krokants. Daarnaast ziet zo’n kaaskoekje, in de vulling gestoken, er ook nog een mooi uit!
Gevulde eitjes met pesto en Parmezaan crackers
Ingrediënten
- 6 hardgekookte eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels verse pesto
- 40 gram geraspte kaas
- 5 takjes basilicum
Voor de Parmezaan crackers:
- 1 klein handje, geraspte Parmezaanse kaas
- 1 klein handje, geraspte oude of belegen kaas
En verder:
- bakpapier
- een hakmolentje
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de belegen of oude kaas met de Parmezaanse kaas. Verdeel deze kaas in 3 of 4 hoopjes op het bakpapier. Bak de Parmezaan crackers 5 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze hierna goed afkoelen.
- Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Wip het eigeel met een theelepeltje uit het eiwit. Houd het eiwit heel.
- Doe het eigeel, samen met de verse pesto, de geraspte kaas, de blaadjes van de verse basilicum en de mayonaise, in het hakmolentje. Mix dit samen tot een bijna gladde vulling. Mix vooral tot alles goed gemengd is. Je wil geen grote stukjes in de vulling, maar het is niet erg als de vulling niet volledig glad is.
- Vul de eiwitten met de pestovulling. Breek de Parmezaan crackers in tweeën en zet in elk gevuld eitje een Parmezaans cracker. Verdeel eventueel nog wat verse basilicum over de gevulde eieren. Serveer direct. Eet smakelijk!