plantaardige tonijnbowl

Plantaardige tonijnbowl met komkommer, tomaat en avocado

Zin in een lekkere tonijnbowl, maar eet je liever wat vaker plantaardig? Probeer dan deze plantaardige tonijnbowl! Super lekker én gezond. Voor dit recept heb je slechts 5 ingrediënten nodig en het staat lekker snel op tafel. Geen redenen om dit recept niet te maken.



Plantaardige tonijn

Voor dit recept gebruik ik plantaardige tonijn van Princes. Deze kun je kopen in blik en aan de versie die ik gebruik is al een lekkere saus toegevoegd. Ik combineer dit met een basis van quinoa, gezond en voedzaam, en verschillende groenten. Komkommer en tomaat zijn lekker fris en de avocado is romig van smaak. Echt een top combinatie voor deze super lekkere tonijnbowl.

plantaardige tonijnbowl

Plantaardige tonijnbowl met komkommer, tomaat en avocado

Deze lekkere en gezonde bowl met plantaardige tonijn zet je super snel op tafel. Daarnaast heb je slechts 5 ingrediënten nodig. De perfecte lunch- of avondmaaltijd.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Keuken Hollands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram quinoa
  • 1 blikje plantaardige tonijn in pikante saus van Princes (170 gram)
  • ½ komkommer
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 avocado

Instructies
 

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hierna af en zet apart tot verder gebruik.
  • Snijd intussen de komkommer in plakjes en halveer de cherrytomaten.
  • Verdeel de quinoa over twee kommen en leg hierop de tomaat en de komkommer. Verdeel de plantaardige tonijn in pikante saus over de twee bowl en serveer elke bowl met een halve avocado. Serveer direct.
Trefwoord 5 ingrediënten, Gezond, Makkelijk, Plantaardig, Snel, Vegan, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating