Bijgerecht • 15 minuten
Ingrediënten (4 pers.)
1 kleine watermeloen
100 gram gemengde sla
½ komkommer
150 gram olijven
200 gram feta
1 rode ui
Voor de dressing
1 eetlepel witte wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
Meng in een ruime slakom de azijn met wat peper en zout. Meng dit. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe terwijl je blijft roeren. Doe dit totdat alle olijfolie is opgenomen en er een vinaigrette ontstaat.
Snijd de komkommer in blokjes en de ui in dunne, halve ringen. Ontdoe de watermeloen van zijn schil en snijd ook deze in blokjes. Voeg gemengde sla, blokjes komkommer, olijven, uienringen en de blokjes watermeloen toe aan de vinaigrette en meng het geheel. Verkruimel de feta boven de Griekse salade met watermeloen en deze is klaar om te serveren.
Tips
Watermeloen combineert niet alleen goed met zoete ingrediënten, zoals andere fruitsoorten, maar ook met hartige producten. De feta en de watermeloen combineren perfect en halen de smaken goed in elkaar naar boven.
Deze Griekse salade met watermeloen is heerlijk op een warme dag, bijvoorbeeld met brood of bij de barbecue. Maak van dit gerecht in een handomdraai een maaltijdsalade door het toevoegen van gekookte pasta of couscous.
Pingback: 12 x eten met warm weer - StudioKOOK