Met dit basisrecept voor tzatziki zet jij zonder moeite lekker snel dit klassieke Griekse recept op tafel. Tzatziki is heerlijk fris en is ideaal als bijgerecht. Lekker om in te dippen bijvoorbeeld! Maar ook heerlijk tijdens de picknick of de barbecue. Kortom: tzatziki kun je lekker vaak op tafel zetten, want het past bij zoveel gerechten en smaken!
Tzatziki met peterselie en munt (basisrecept)
Heerlijke, frisse tzatziki. Het ideale bijgerecht voor bij de picknick of de barbecue.
Ingrediënten
- 250 ml Griekse yoghurt
- 1½ komkommer
- ½ bosje platte peterselie
- ½ bosje munt
- 1 eetlepel citroensap
En verder:
- een rasp
Instructies
- Was de komkommer, dep droog en rasp deze met de grove kant van de rasp. Doe het komkommerrasp in een zeef met wat zout, meng door en laat zo 10 minuten boven een kom of een bord uitlekken.
- Druk na die 10 minuten het resterende vocht nog goed uit de komkommer. Meng de komkommerrasp vervolgens met de Griekse yoghurt en de citroensap.
- Snijd verse peterselie en de blaadjes van de munt fijn. Meng deze met de tzatziki. Serveer direct of bewaar tot serveren in de koelkast. Eet smakelijk!