Smoothie ijsjes

IJS • 10 minuten + invriezen


Ingrediënten (6 ijsjes)

150 ml yoghurt
150 gram gemengd fruit
1 theelepel honing
blender of staafmixer (met molentje)
vormpjes voor ijsjes met stokjes

 

Bereidingswijze

Doe de yoghurt met het gemengde fruit in de blender of het staafmixermolentje. Zit er geen molentje bij de staafmixer? Geen nood! Mix gewoon met de staafmixer en een hoger kom of maatbeker.
Voeg ook het fruit en de honing toe. Mix het geheel tot een gladde massa. Dit kan een aantal minuten duren. Gaat het mixer lastig? Voeg beetje bij beetje (maximaal) 50 ml water toe om het mengsel ietwat dunner te maken.

Giet het mengsel in 6 ijsvormpjes en steek de stokjes erin. Vries de smoothie ijsjes in 4 uur in.

 

Tips

Voor dit recept voor smoothie ijsjes kun je elke fruitsoort gebruiken die je lekker vindt. In de winkel zijn ook kant-en-klare fruitmixen en verpakkingen ‘fruit voor smoothies’ te kopen. Deze liggen in de diepvries. Dit diepgevroren fruit is ideaal voor recepten als deze!

Maak je deze smoothie ijsjes met diepgevroren fruit, dan kan het mixen wat lastig zijn omdat de massa een vastere structuur heeft. Water toevoegen kan het mixen makkelijker maken, maar te veel water kan de smaak beïnvloeden. Een paar minuten wachten tot het fruit niet meer keihard is kan het mixen ook helpen. Het fruit helemaal laten ontdooien om later weer in te vriezen is adviseer ik niet in verband met hygiëne.

 

Misschien vind je dit ook lekker