griekse orzosalade

Griekse orzosalade met feta, komkommer, tomaat en olijven

Griekse orzosalade. Een lekkere, Griekse twist aan een pastasalade. Wist je dat de smaken uit de Griekse keuken super goed passen bij pastasalade? Wacht dus niet te lang en zet deze orzosalade met feta deze week nog op het menu!



Griekse orzosalade

Griekse orzosalade, de naam zegt het al: dit is een heerlijke orzo-pastasalade met een Griekse twist. Als basis voor deze pastasalade gebruik je orzo. Dit is een fijne pasta die qua vorm een beetje lijkt op rijst. Daar voeg je lekkere, frisse ingrediënten aan toe die worden gebruikt in de Griekse keuken. In dit geval: komkommer, tomaat, olijven en feta. Een heerlijke smaakcombinatie, helemaal voor een pastasalade!


Maaltijdsalade of bijgerecht

Deze Griekse orzosalade is een echte alleskunner. Deze pastasalade is heerlijk als bijgerecht, want de structuur is lekker fijn en de salade valt niet te zwaar op de maag. Serveer er bijvoorbeeld een lekker stukje kip uit de oven bij.

Maar, deze salade is zo rijkelijk gevuld, dat hij ook prima te serveren is als maaltijdsalade! Wil je toch extra groenten toevoegen, kies dan bijvoorbeeld voor (geroosterde) kikkererwten. Lekker voedzaam.

Als laatste tip is deze Griekse orzosalade ook perfect als lunchsalade. Lekker licht en makkelijk te eten in kleine porties. Perfect voor tussen de middag!


Orzorecepten

Orzo is een heerlijke pasta om mee te koken. De structuur is fijn, wat het ideaal maakt als salade. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze orzo met garnalen (klik). Ook als eenpansgerecht is het handig om orzo te gebruiken, want de bereidingstijd van deze pastasoort is niet te lang. Maak ook eens deze eenpansorzo met gerookte zalm (klik) of deze tomatenorzo met chili olie (klik).

griekse orzosalade

Griekse orzosalade met feta, komkommer, olijven en tomaat

Griekse orzosalade, een heerlijke pastasalade met komkommer, tomaat, olijven en feta. Makkelijk, snel en super lekker!
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Lunch
Keuken Grieks
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 250 gram orzo
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 potje (zwarte) olijven (à 235 gram)
  • 3 bosui
  • 200 gram feta
  • 5 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Instructions
 

  • Kook de orzo volgens aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en giet hierna goed af.
  • Was de groenten. Snijd de tomaat en de komkommer in blokjes en voeg deze toe aan de gekookte orzo. Laat de olijven goed uitlekken en snijd deze in plakjes. Snijd de bosui in ringen en verbrokkel de feta. Voeg ook de feta, de bosui en de olijven toe aan de gekookte orzo.
  • Meng de orzosalade goed door. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Notes

Je kunt deze orzosalade 2 dagen afgesloten bewaren in de koelkast. 
Als bijgerecht kun je dit recept serveren voor 3 tot 4 personen. Wil je dit gerecht serveren als maaltijdsalade, houd dan 3 personen aan.
Trefwoord Makkelijk, Snel, Vegetarisch


Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating