Hummustoast met Srirachasaus, feta en komkommer. Dit heerlijke lunchgerechtje is echt onwijs lekker, makkelijk om te maken en ook nog eens voedzaam, want je voegt lekker wat beleg toe! De pittige Srirachesaus maak het helemaal af.
Hummustoast – een gezonde keuze!
Avocadotoast ken je misschien wel, maar voor dit recept ga aan de slag met kikkererwten in plaats van avocado. Een lekkere groentenbasis voor een rijkelijk gevulde boterham dus. Kies er voor of je de hummus zelf maken of niet. In dat geval kun je dit basisrecept voor hummus gebruiken (klik).
Bestrijk een (volkoren)boterham, eventueel krokant geroosterd, met hummus en de basis voor je rijke en voedzame boterham is klaar.
Smakelijke toppings
Voor bij deze hummustoast kies ik voor lekker wat toppings. Als ik een gezonde boterham wil maken, dan probeer ik daar ook wat groenten in de te verwerken. Kikkererwten uit de hummus en de komkommer hierop is er lekker fris bij. Ook lekker als topping: wat verbrokkelde feta. Dit geeft net even een zoutige twist aan het geheel. Verdeel nog lekker wat pompoenpitten over het geheel voor lekker wat vezels en je bent al bijna klaar.
Srirachasaus van Go-Tan
Als laatste topping voor deze lekkere hummustoast kies ik voor de Srirachasaus van Go-Tan. Deze is lekker pittig. Precies wat deze hummustoast nog kan gebruiken! Voeg de Srirachasaus naar smaak toe. Houd jij wel van wat pit, druppel dan flink wat Srirachasaus over de toast. Liever iets milder? Dat kan ook!
Hummustoast met Srirachasaus, feta en komkommer
Ingrediënten
- 1 volkoren boterham
- 2 eetlepels hummus
- ¼ komkommer (in fijne blokjes)
- 1 eetlepel verbrokkelde feta
- pompoenpitten (naar smaak)
- Srirachasaus (naar smaak)
Instructies
- Rooster de volkoren boterham.
- Bestrijk deze met de hummus. Verdeel hierover de komkommerblokjes, de feta en de pompoenpitten. Maak de hummustoast af met Srirachasaus naar smaak en serveer direct. Eetsmakelijk!