Zin in een lekkere, zelfgemaakte broodsalade? Ga dan aan de slag met dit recept voor surimi krab salade. Een lekker recept met surimi sticks (krab) en Srirachasaus. Super lekker, met een beetje pit.
Surimi krab salade
Om lekker te variëren op brood is het leuk en lekker om zelf broodsalades te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze gerookte zalmsalade? Of zelfgemaakte eiersalade? Lekker op een boterham, of een toastje… Of dacht je van op een stokbroodje bij de BBQ?
Deze zelfgemaakte surimi krab salade is nog zo’n perfect voorbeeld van een zelfgemaakte broodsalade. Het is zo lekker, veel lekkerder dan kant-en-klaar gekocht. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend makkelijk!
Surimi salade maken
Voor deze surimi krab salade heb je niet veel ingrediënten nodig. Natuurlijk de surimi sticks. Deze vind je in het koelschap van de supermarkt. Ze zijn ook niet duur, dus perfect om zo’n lekkere salade mee te maken.
De surimi salade maak je aan met mayonaise, maar je kunt ook half mayonaise en half yoghurt of crème fraîche doen. Deze laatste twee ingrediënten zijn iets frisser.
Breng de surimi salade op smaak met Srirachasaus. Dit is een super lekkere en smaakvolle Thaise rode peper saus. Je kent ‘m vast wel! De Srirachasaus bevat al veel lekkere smaakmakers zoals natuurlijk de rode peper, maar ook knoflook en soms gember, dus perfect om deze salade op smaak te brengen.
Om het recept echt helemaal af te maken en in balans te brengen, voeg je een gesnipperd sjalotje of een gesnipperd rood uitje toe. Een bosuitje kan ook. En vergeet het citroensap niet! Dit maak de salade net even frisser. Erg lekker!

Surimi krab salade
Ingrediënten
- 250 gram surimi sticks
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel citroensap
- 1½ eetlepel Srirachasaus
- 1 sjalot
Instructies
- Maak de sjalot schoon en snipper deze fijn. Snijd de surimi sticks in fijn reepjes. Doe de sjalot en de surimi in een kommetje en meng met de mayonaise, het citroensap en de Srirachasaus. Eet smakelijk!