Deze kikkererwten-surimi salade is een perfecte lunchsalade. Ik maakte ‘m met ingrediënten die ik al in huis had, koken uit de voorraadkast dus! Het was een succes, dus dit recept verdient een plekje op de website. Ga jij ‘m ook maken?
Kikkererwten surimi salade
Deze kikkererwten-surimi salade is ontzettend makkelijk en snel om te maken. Daarom is dit de perfecte gezonde lunchsalade. De kikkererwten rooster ik graag even voordat je ze verwerkt in de salade, maar wil je nog sneller klaar zijn, dan kun je ze ook gewoon goed uit laten lekker en direct uit het blik verwerken.
De geroosterde kikkererwten meng je met de gesneden surimi. Surimi is een makkelijk ingrediënt om mee te werken, want je kunt het kant-en-klaar gebruiken aan de verpakking. Surimi, of eigenlijk surimisticks, zijn een visproduct en smaken een beetje naar krab. Je kunt ook bijvoorbeeld tonijn uit blik gebruiken, of de vis helemaal weg laten. Dan is deze kikkererwtensalade vegetarisch.
Srirachadressing
Voor deze salade maak je een Srirachadressing. Sriracha is een heerlijke smaakmaker voor veel gerechten, zoals dipsausjes en dus ook voor dressings. Verder gebruik je mayonaise, maar dit kun je ook (voor een deel) door yoghurt vervangen, witte wijnazijn, honing en olijfolie. Een handvol ingrediënten voor een super smakelijk dressing! Deze specefieke vind ik perfect voor kikkererwten. Hij is een beetje romig, maar ook pittig. Als je de kikkererwten en dressing mengt lijkt het een beetje op deze bang bang kikkererwten. Ook ontzettend lekker!

Kikkererwten surimi salade
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten (à 400 gram)
- 100 gram surimi
- 1 bosui
- 100 gram ijsbergsla (gesneden)
- sesamzaadjes (optioneel)
Voor de dressing:
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel Srirachasaus (of: naar smaak)
- 1 theelepel witte wijnazijn
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze droog. Meng met een beetje (extra) olijfolie en wat peper en zout rooster ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng alle ingrediënten met de dressing met elkaar. Doe kikkererwten uit de oven direct bij de dressing.
- Snijd de surimi in plakjes en snijd de bosui in ringen. Voeg deze toe aan de kikkererwtensalade.
- Verdeel de ijsbergsla over een bord. Leg hierop de kikkererwten surimi salade. Bestrooi het geheel met wat sesamzaadjes en eventueel wat extra bosui en serveer direct. Eet smakelijk!