sushibowl met surimi

Sushibowl met surimi

Ben jij ook zo dol op sushibowls dan moet je deze sushibowl met surimi zeker een keer maken! Dit recept is super smaakvol, makkelijk om te maken en bevat geen bewerkelijke ingrediënten. De surimi hoef je namelijk niet meer te bereiden. Makkelijk en snel!



Sushibowl met surimi

Ik ben gek op suhibowls. Ik maak ze dan ook regelmatig. Voor dit recept gebruik ik lekkere frisse groenten in combinatie met surimi. Surimi kun je kan en klaar kopen in de winkel. Dat maakt dit recept extra makkelijk.


Kies je basis

Ik vind het erg lekker om sushirijst te gebruiken voor een sushibowl. Dit kun je maken volgens het onderstaande recept:

Zelf sushirijst koken
Met recept om zelf sushirijst te koken maak jij keer of keer de perfecte, fluffy sushirijst. De basis voor veel lekkere gerechten zoals sushi, poke bowl of gimbap.
Bekijk het recept
sushirijst koken

Heb je geen zin om sushirijst te koken of vind je dit niet zo lekker? Je kunt eenvoudig wisselen met de basis. Kies bijvoorbeeld voor gewone witte rijst, zilvervliesrijst of wat dacht je van quinoa? Maak je zelfgekozen basis evengoed op smaak met sushiazijn voor een extra smaakvol resultaat.

sushibowl met surimi

Sushibowl met surimi

Dit recept is super smaakvol, makkelijk om te maken en bevat geen bewerkelijke ingrediënten. De surimi hoef je namelijk niet meer te bereiden. Makkelijk en snel!
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

Voor de rijst:

  • 250 gram sushirijst (bereid dit een dag van te voren)
  • 6 eetlepels sushiazijn

Voor de sushibowl

  • ½ komkommer
  • 2 wortels
  • 250 gram surimi
  • 2 bosui
  • sojasaus

Voor de dressing:

  • eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel Srirachasaus
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens dit recept. Je kunt dit het beste een dag van te voren doen, zodat de rijst goed is afgekoeld.
    Je kunt ook een ander soort rijst gebruiken of kies bijvoorbeeld voor quinoa. Kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking, breng op smaak met de sushiazijn en zet apart tot verder gebruik.
  • Snijd de komkommer in blokjes, de wortel in jullie en de surimi in plakjes. Verdeel de rijst over 2 of 3 kommen. Leg hier de komkommer, de wortel en de surimi op. Voeg wat sojasaus naar smaak toe.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing en verdeel deze ook over de sushibowl. Snijd de bosui in dunne ringen en strooi de over de bowls. Serveer direct of zie tips.

Notities

Wil je de sushibowl voorbereiden? Dat kan heel goed! Maak de bowl helemaal op met de rijst, de groenten, de bosui en de surimi. Dit kun je afgedekt wegzetten in de koelkast en 1 à 2 dagen bewaren. 
Verdeel de sojasaus en dressing pas over de sushibowl als je ze gaat eten.
Trefwoord Gezond, Glutenvrij, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating