Wraps met kikkererwten. Deze wraps vul je met Italiaanse kikkererwtensalade en geitenkaas, lekker, voedzaam en snel! Dit is een super makkelijke avondmaaltijd. Ideaal voor de doordeweekse dag dus. De wraps vul je met een zelfgemaakte kikkererwtensalde met een Italiaanse twist. Kies eventueel voor volkorenwraps als extra gezonde optie en maak de wraps af met geitenkaas.
Wraps met kikkererwten
Deze wraps met kikkererwten zijn echt super lekker. Je zet ze snel en eenvoudig op tafel. De Italiaanse kikkererwtensalade maak je lekker zelf. Hiervoor rooster je kikkererwten in de oven. Hierdoor krijgen ze een lekkere bite. Meng de kikkererwten met olijven en zongedroogde tomaat en maak het geheel aan met lekker wat pesto. Heerlijk! Hier vul je de wraps mee. Maak het geheel af met wat zachte geitenkaas en zonnebloempitten en klaar is je gezonde maaltijd!
Italiaanse kikkererwtensalade
Een heerlijke kikkererwtensalade boordevol Italiaanse smaken. Die is zeker niet alleen lekker in deze wraps! Maak dus een extra grote portie, want deze kikkererwtensalade is ook heerlijk om los te eten als lunch bijvoorbeeld. Een aantal tips hoe je deze kikkererwtensalade nog meer kunt eten:
- Eet de kikkererwtensalade los. Heerlijk als lunch!
- Meng deze kikkererwtensalade met gekookte quinoa. Super voedzaam en je maakt er in een handomdraai een lekkere maaltijdsalade van. Deze salade met quinoa is koolhydraatarm en glutenvrij.
- Meng de kikkererwtensalade met gekookte pasta of gekookte couscous. Dit is hetzelfde principe als de tip hierboven. Je maakt er een lekkere maaltijdsalade van. Met pasta of couscous is dit recept niet meer glutenvrij of koolhydraatarm.
Recepten met wraps
Zin in meer lekkere recepten met wraps? Probeer ook eens deze wraps met pompoen, feta en Srirachasaus of deze Caesarsalade wraps met krokante kip.

Wraps met Italiaanse kikkererwtensalade en geitenkaas
Ingrediënten
- 4 kleine wraps
- 400 gram kikkererwten (blik)
- 10 olijven
- 4 zongedroogde tomaten
- 2 eetlepels pesto
- 50 gram zachte geitenkaas
- zonnebloempitten
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze goed af en dep ze droog. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd intussen de olijven in plakjes en snijd de tomaatjes fijn. Voeg de pesto toe en meng door.
- Haal de kikkererwten uit de oven en doe ze bij de olijven, tomaten en pesto. Meng goed door. Vul de wraps met de kikkererwtensalade, verbrokkel de geitenkaas erover en maak af met wat zonnebloempitten naar smaak. Eet smakelijk!