Pitabroodje geitenkaas. Een super lekker en rijkelijk gevuld pitabroodje met zachte geitenkaas, uitgebakken spek, bladspinazie en een lekkere, zelfgemaakte honing-mosterdsaus. Lekker als lunch, maar ook heerlijk als makkelijke avondmaaltijd met bijvoorbeeld soep of een salade.
Pitabroodje geitenkaas
Pitabroodjes zijn ideaal om lekker te vullen. Je kent ze natuurlijk als de broodjes die je lekker vult met shoarma of knoflooksaus, maar eigenlijk zijn pitabroodjes lekker met allerlei soorten vulling. Bijvoorbeeld deze pitabroodjes met kikkererwten en tonijn (klik).
Deze pitabroodjes met geitenkaas wil je ook echt proeven. Lekkere, geroosterde pitabroodjes gecombineerd met een vulling van warme en koude elementen. Een pitabroodje geitenkaas, die lekkere zachte geitenkaas, vul je aan met uitgebakken spek, frisse komkommer, tomaat en bladspinazie. Daar maak je een heerlijke, zelfgemaakte honing-mosterdsaus bij.
Zelfgemaakte honing-mosterdsaus
Om dit pitabroodje geitenkaas compleet te maken, maak je een lekkere honing-mosterdsaus. Honing, mosterd en geitenkaas zijn een topcombinatie, dat weet je misschien wel!
Honing-mosterdsaus zelf maken is helemaal niet moeilijk. Voor dit recept gebruik je als basis mayonaise. Voeg daar honing, mosterd en dille aan toe en je hebt een heerlijke, zelfgemaakte saus.
Bekijk ook deze recepten voor honing-mosterdsauzen of -dressings:
Uitgebakken spek
Een van de elementen in dit gevulde pitabroodje is spek. De spek is lekker uitgebakken en krokant. Spek is een heerlijke smaakmaker in dit recept. Het is zoutig van smaak waardoor je verder geen zout hoeft toe te voegen. De frisse groenten vullen de uitgesproken smaken van het uitgebakken spek en de zachte geitenkaas goed aan.
Spek kun je bakken in de pan. Zet het vuur laag en laat het vet langzaam wegsmelten in de pan. Laat de plakjes spek na het bakken goed uitlekken op een keukenpapiertje. Hierdoor worden ze lekker krokant.
Wil je de spekplakjes sneller krokant bakken? Kijk dan ook eens naar deze handig kooktip:
Hierin vertel ik je hoe je spek makkelijk en snel kun uitbakken in de magnetron. Echt een ideale tip en echt onmisbaar in de keuken. Het scheelt afwas en tijd. Probeer het eens!
Pitabroodje geitenkaas, spek en honing-mosterdsaus
Ingrediënten
- 4 pitabroodjes
- 4 plakjes ontbijtspek
- 50 gram zachte geitenkaas
- ¼ komkommer
- 100 gram cherrytomaten
- 50 gram bladspinazie gewassen
Voor de honing-mosterdsaus
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel dille (fijngesneden)
- 1 eetlepel citroensap
Instructies
- Bak de pitabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de plakjes ontbijtspek uit in een koekenpan op middelhoog vuur. Haal uit de pan en laat even uitlekken op een keukenpapiertje.
- Snijd de komkommer in plakjes en halveer de cherrytomaten. Snijd de spinazie grof en zet de groenten apart tot gebruik.
- Meng voor de honing-mosterdsaus alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de pitabroodjes in en bestrijk met de honing-mosterdsaus. Leg hierop een plakje ontbijtspek en verdeel de spinazie, plakjes komkommer en cherrytomaten in de broodjes. Verkruimel nog wat geitenkaas over het geheel.
- Serveer de pitabroodjes met spek, geitenkaas en honing-mosterdsaus direct. Lekker als lunchgerecht, maar ook geschikt als diner aangevuld met bijvoorbeeld een lekkere kom soep.
Pingback: Koken met restjes: pita panini met pulled beef - StudioKOOK
Pingback: 22 x recepten zonder vlees - StudioKOOK
Pingback: Kooktip #13: spek krokant bakken - StudioKOOK