Zin in okonomiyaki? Dit recept voor okonomiyaki ovenschotel is net zo lekker als de traditionele okonomiyaki, Japanse pannenkoek, maar veel makkelijker om te bereiden. Je bak dit recept namelijk in de oven! Maak de okonomiyaki ovenschotel verder af met kewpiemayonaise, bosui, barbecuesaus en katsuobushi (geschaafde tonijnvlokken).
Okonomiyaki ovenschotel – lekker makkelijk!
Dit recept voor okonomiyaki, de bekende Japanse pannenkoek met groenten, bak je niet in de pan, maar in de oven. Dat maakt dat dit recept makkelijk is én een stuk sneller om te maken. Het beslag met spitskool, spek en bosui bak je in een ovenschaal. Na het bakken kun je stukken snijden van de okonomiyaki en maak je ‘m af met toppings zoals gebruikelijk.
Tijdens het bakken houd je tijd over voor jezelf, om de tafel te dekken of om de keuken alvast op te ruimen. Ideaal!
Benieuwd naar het tradiotionele recept? Bekijk deze hier:
Okonomiyaki ovenschotel – makkelijk en snel!
Ingrediënten
- ⅓ spitskool (fijngesneden)
- 3 bosui (fijngesneden)
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 6 plakken ontbijtspek
- 2 eetlepels gedroogde garnalen (te koop bij de toko)
- 125 ml water
- 4 eieren
- peper en zout
Topping:
- kewpiemayonaise
- barbecuesaus
- katsuobushi (te koop bij de toko)
- bosui (fijngesneden)
En verder:
- een ovenschaal
- bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Klop de eieren los met het water en meng vervolgens met het zelfrijzend bakmeel. Voeg de spitskool, bosui en gedroogde garnalen toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Bekleed de ovenschaal met bakpapier en stort hier het beslag in. Verdeel de plakjes ontbijtspek over de het beslag.
- Bak de okonomiyaki ovenschotel 40 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven. Om te controleren of de ovenschotel gaar is, kun je er een satéprikker insteken. Komt deze er droog uit, dan is de okonomiyaki gaar.
- Haal de okonomiyaki ovenschotel uit de oven en verdeel gelijkmatig met barbecuesaus. Je kunt ook speciale okonomiyakisaus kopen bij de toko. Verdeel hierover, in rechte lijnen, de kewpiemayonaise en bestrooit met bosui en katsuobushi (geschaafde, gedroogde tonijn). Serveer direct.