Deze havermoutrepen zijn echt super lekker en ze zijn perfect als verantwoord tussendoortje. Dit recept is makkelijk om te maken, want het receptuur is niet bewerkelijk en je hoeft niets te bakken. Meng simpelweg de ingrediënten met elkaar, laat de havermoutrepen stevig worden in de koelkast en klaar is Kees!
No bake havermoutrepen met chocolade, pindakaas en grof zout
Deze havermoutrepen zijn een verantwoord tussendoortje. Ze zijn makkelijk om te maken.
Ingrediënten
Voor laag 1:
- 70 gram havervlokken
- 2 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels honing
Voor laag 2:
- 70 gram pure chocolade (85% of hoger)
- 2 eetlepels kokosolie
- grof zout
En verder:
- platte schaal (ongeveer 20 x 15 cm)
- bakpapier
Instructies
- Maak laag 1. Verwarm de pindakaas en de honing en meng dit met de havervlokken. Je kunt ook havermout gebruiken. De structuur wordt dan fijner.Bekleed de schaal met bakpapier en verdeel de eerste laag over de schaal. Druk alles goed aan.
- Maak laag 2. Verwarm de chocolade en de kokosolie samen, meng door en verdeel over de eerste laag. Verdeel grof zout over de chocoladelaag en dek de schaal af. Zet het geheel in de koelkast om stevig te worden.
- Snijd het geheel in ongeveer 12 havermoutrepen. Bewaar in de koelkast.
Dit is de tweede keer dat ik het recept gemaakt heb, en dit keer met meer geluk. De eerst keer kwam ik met dit recept niet helemaal op de goede verhouding uit; ik had veel chocolade dat erg dun was, (door 2 eetlepels olie) en niet genoeg havermout. Nu heb ik de havermout mix verdubbeld. Ook heb ik 100 gram chocola toegevoegd, met maar 1 lepel kokosolie. En ik heb noten en fruit toegevoegd aan de bovenkant. Het is heerlijk! Maar het smelt wel erg snel.
Goed om te horen dat de repen in de smaak vallen! Ik bewaar de repen in de koelkast om het smelten tegen te gaan.