havermoutrepen

No bake havermoutrepen met pindakaas en chocolade – gezond tussendoortje!

Deze havermoutrepen zijn echt super lekker en ze zijn perfect als verantwoord tussendoortje. Dit recept is makkelijk om te maken, want het receptuur is niet bewerkelijk en je hoeft niets te bakken. Meng simpelweg de ingrediënten met elkaar, laat de havermoutrepen stevig worden in de koelkast en klaar is Kees!


havermoutrepen

No bake havermoutrepen met chocolade, pindakaas en grof zout

Deze havermoutrepen zijn een verantwoord tussendoortje. Ze zijn makkelijk om te maken.
Bereidingstijd 10 minuten
Wachttijd 2 uur
Gang Tussendoortje
Keuken Hollands
Porties 12 porties

Ingrediënten
  

Voor laag 1:

  • 70 gram havervlokken
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels honing

Voor laag 2:

  • 70 gram pure chocolade (85% of hoger)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • grof zout

En verder:

  • platte schaal (ongeveer 20 x 15 cm)
  • bakpapier

Instructies
 

  • Maak laag 1. Verwarm de pindakaas en de honing en meng dit met de havervlokken. Je kunt ook havermout gebruiken. De structuur wordt dan fijner.
    Bekleed de schaal met bakpapier en verdeel de eerste laag over de schaal. Druk alles goed aan.
  • Maak laag 2. Verwarm de chocolade en de kokosolie samen, meng door en verdeel over de eerste laag. Verdeel grof zout over de chocoladelaag en dek de schaal af. Zet het geheel in de koelkast om stevig te worden.
  • Snijd het geheel in ongeveer 12 havermoutrepen. Bewaar in de koelkast.
Trefwoord Gezond, Makkelijk, No bake, Snel, Zoet bakken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating