omelet met zalm en aardappel uit de oven

Omelet met zalm en aardappel uit de oven

Hoofdgerecht met vis | 30 minuten (incl. oventijd)


Ingrediënten (1 à 2 pers. omelet met zalm)

125 gram zalmfilet
250 gram voorgekookte krieltjes
3 grote eieren
100 gram crème fraîche
1 bosje verse fille of 2 theelepels gedroogde dille
peper en zout

Een ovenschaal van ongeveer 18 bij 18 centimeter

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden.

Klop de eieren los, samen met de crème fraîche. Snijd de zalmfilet in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter en voeg deze samen met de krieltjes toe aan het eimengsel. Snijd de verse dille fijn en voeg deze ook toe. Meng het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.

Vet de ovenschaal in en schenk het eimengsel en de vulling hierin. Bak de omelet met zalm en aardappel 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de omelet direct, eventueel met wat vers brood en/of een salade.


Tips

De baktijd van de omelet met zalm en aardappel kan iets afwijken, afhankelijk van de exacte grootte van de ovenschaal. De omelet uit de oven in klaar wanneer deze in de kern stevig is. Je kunt dit controleren door de omelet met een satéprikker of een mes in te prikken. Komt deze er (redelijk) schoon uit en niet te nat, dan is het gerecht klaar.

Maak dit gerecht ook eens met bijvoorbeeld gerookte kip, uitgebakken spekblokjes of gegrilde paprika.

Deze omelet met zalm en aardappel uit de oven is een echte alleskunner! Dit is de ideale makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag, maar serveer hem ook eens in puntjes gesneden bij een high tea of neem deze omelet mee naar een picknick.

Op zoek naar meer recepten om een omelet te maken? Klik dan hier.

1 reactie op “Omelet met zalm en aardappel uit de oven”

  1. Pingback: Hoofdgerecht met zalm; 14 lekkere recepten - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.