pasteitjes met roerei paasrecepten

Pasteitjes met roerei, spek en bieslook

Ontbijt | 15 minutenIngrediënten (12 kleine pasteitjes)

12 kleine pasteibakjes
2 eieren, maat S
scheutje room of water
4 plakjes ontbijtspek
½ bosje bieslook (± 10 gram)
peper en zout


Bereidingswijze

Bereid de kleine pasteibakjes zoals aangegeven op de verpakking.

Verwarm een koekenpan zonder vetstof en bak hierin de plakjes ontbijtspek. Dit kost ongeveer 5 minuten per kant op middelhoog vuur. Laat na het bakken even uitlekken, eventueel op wat keukenpapier. Hak de krokante ontbijtspek fijn.

Snijd intussen de bieslook ook fijn en zet samen met de ontbijtspek apart tot verder gebruik.

Klop de eieren los met de room of het water en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de koekenpan nogmaals. Je hoeft de koekenpan niet tussentijds af te wassen, want voor het bakken kun je het vet uit de ontbijtspek gebruiken. Dit geeft extra smaak aan het roerei. Is de koekenpan toch wat te droog? Dan kun je wat extra boter toevoegen.

Zorg dat het vet gesmolten is en zet het vuur vervolgens laag. Voeg de losgeklopte eieren toe aan de pan en roer met een spatel door het ei zodat de typische structuur van roerei ontstaat. Veeg ook de randen van de pan goed schoon, zodat het ei gelijkmatig gaar wordt.

Is het ei bijna gestold? Zet dan het vuur uit. Door de warmte van de pan en het ei zal het ei nog wat na garen. Voeg de krokante ontbijtspek en de gehakte bieslook toe. Houdt eventueel wat bieslook apart voor de garnering.

Meng het geheel goed en vul de kleine pasteibakjes met het roerei. Garneer de pasteitjes met roerei en spek eventueel met nog wat extra bieslook.


Tips

Wil je deze pasteitjes met roerei liever vegetarisch houden? Laat dan het spek weg en vervang door wat geraspte (oude) kaas.

Dit recept past perfect op tafel tijdens een (paas)brunch, maar is ook lekker tijdens bijvoorbeeld een high tea!

Ben je op zoek naar alle recepten voor Pasen? Bekijk deze hier (klik).


Misschien vind je dit ook lekker