basisrecept voor gegrilde asperges

Basisrecept voor gegrilde asperges (oven, grilltoestel, grillpan en barbecue)

Met een goed basisrecept kun je alle kanten op. Ze vormen letterlijk de basis van een gerecht!Ingrediënten

350 gram groene asperges
1 eetlepel olijfolie
peper en zout


Bereidingswijze

Snijd de ietwat droge uiteindes van de asperges af. Spoel ze af en dep ze goed droog. Meng de groene asperges met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.


In de oven

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de groene asperges over een met bakpapier beklede bakplaat. Grill de groene asperges 20 minuten in de voorverwarmde oven.


In het grilltoestel

Verwarm het grilltoestel. Je kunt ook een tosti-apparaat gebruiken. Krijg dan wel geen rechte grillstrepen, maar het resultaat is verder hetzelfde. Leg de groene asperges naast elkaar in het grilltoestel. Zorg ervoor dat de groene asperges elkaar niet overlappen en dat vrijwel alle delen van de asperge contact maken met de verwarmde grillplaten.
Doe het grilltoestel dicht en grill de groene asperges 5 tot 6 minuten.

In de grillpan

Verwarm een grillpan op hoog vuur. Leg de groene asperges naast elkaar in de grillpan. Grill de asperges ongeveer 4 minuten aan één kant. Keer ze hierna om en grill ze nog 4 minuten aan de andere kant.
Heb je geen grillpan, maar wel een gewone koekenpan? Je kunt de asperges bakken op dezelfde manier. De grillstreep ontbreekt, maar het resultaat is verder hetzelfde.


Tips

Het vooraf goed op smaak brengen van de groene asperges is effectiever dan de asperges na het grillen op smaak brengen met peper en zout. Je kunt ervoor kiezen om ook nog andere smaakmaker toe te voegen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: tijm, een scheutje balsamicoazijn (dit geeft de asperge iets zoets) of chilivlokken. Let op: wees voorzichtig met het toevoegen van knoflook. Knoflook kan snel verbranden en zal dan bitter worden.

Verwerk de gegrilde asperges in bijvoorbeeld een lekkere salade, bij een pasta of lekker bij wat aardappelpuree en een stukje vlees of vis.

Je kunt de asperges ook grillen op de BBQ! Volg hiervoor de bereidingswijze voor gegrilde asperges zoals in de grillpan.


Misschien vind je dit ook lekker

2 reacties op “Basisrecept voor gegrilde asperges (oven, grilltoestel, grillpan en barbecue)”

  1. Pingback: Salade met gegrilde asperges, gepocheerd ei en krokante spek - StudioKOOK

  2. Pingback: Koolsalade met wasabi en warmgerookte zalm - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.