foodie favorieten groene asperges seizoensgroenten van april recepten met groene asperges

Seizoensgroenten van april: asperges, spinazie en radijsjes

Koken volgens het seizoen heeft veel voordelen. Het is goedkoper, beter voor het milieu en de smaak van de groenten is op z’n best! In dit artikel licht ik een aantal seizoensgroenten van april uit: asperges, spinazie en radijsjes.De lente begint officieel in maart, maar in april nemen we echt afscheid van een aantal wintergroenten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: knolselderij (seizoensgroenten van januari), pompoen (recepten met pompoen) en spruitjes (recepten met spruitjes). Allemaal hartstikke lekker, maar zeg nu zelf, met het zonnetje erbij wil je toch eigenlijk ook alleen maar zonnige recepten?


Gezonde voeding in de zomermaanden

Naast dat we massaal de lente vieren met lenteachtige gerechten en producten hebben we in de wintermaanden ook meer behoefte aan ander soort voeding dan in de zomermaanden. Dit komt omdat o.a. door het aantal zonuren. Wanneer de dagen korter zijn, kunnen we minder vitaminen uit de zon halen en dit compenseren we met voeding. Denk aan: aarde smaken uit bijvoorbeeld boerenkool, pompoen, zoete aardappel. In de zomer werkt dit natuurlijk andersom en genieten we lekker van lichte recepten zoals bijvoorbeeld salades.

spinaziewafels met avocado en hüttekäse
foodie favorieten groene asperges seizoensgroenten van april

In april zien we weer lekker veel nieuwe groenten en in dit artikel licht in er drie seizoensgroenten van april voor je uit: asperges, spinazie en radijsjes?


Asperges

Veel mensen kijken er naar uit: het aspergeseizoen. Witte en groene asperges zijn geliefd bij velen en dus ook bij mij. Met name de groene asperges en hier vind je dan ook de meeste recepten voor op StudioKOOK. Met asperges kun je kiezen voor een klassieke bereidingswijze maar je kunt er ook lekker creatief mee koken. Wat dacht je van bijvoorbeeld asperges in springrolls of een salade van rauwe asperges?

Combineer asperges met: citroen, zalm (en veel andere vissoorten), ham, kaas, spinazie, venkel, truffel.
Recepten met (groene) asperges:


Spinazie

Spinazie eten we eigenlijk het hele jaar door, omdat het ook goed verkrijgbaar is uit de vriezer. Met grofgesneden spinazie uit de diepvries maak je de lekkerste ingrediënten, maar ik kies voor verse spinazie wanneer deze in het seizoen is. Hier kun je net even wat meer kanten mee op. Kies bijvoorbeeld ook eens voor spinazie, ongegaard als bladgroenten in een salade.

Combineer spinazie met: spek, paddenstoelen, geitenkaas (en veel andere kaassoorten), sojasaus, tomaten, asperges, uien, pompoen, avocado, venkel.
Recepten met spinazie:

radijsjes seizoensgroenten van april
pastasalade met gerookte zalm


Radijs

Als kind hield ik er niet van, vanwege de aardse smaak, maar nu vind ik dit juist heerlijk aan radijs! Ik eet deze knapperige groenten graag zoetzuur in een salade of op brood, maar ook radijsjes kenner velen bereidingswijzen. Aan de producten waar radijs goed mee combineert zie je terug dat deze groente echt bij het voorjaar past. Het lijstje van smaakcombinaties staat vol met lenteachtige groenten!

Combineer radijs met: tonijn, munt, sjalot, citroen, dille, sojasaus, biet, avocado, komkommer.
Recepten met radijs:


Wil je nog meer lezen over de seizoensgroenten van april? Bekijk dan ook eens dit artikel (klik). Of wil je meer weten over koken volgens het seizoen in het algemeen? Bekijk dan hier alle artikelen over koken volgens het seizoen (klik).

1 reactie op “Seizoensgroenten van april: asperges, spinazie en radijsjes”

  1. Pingback: Snel & Simpel: 12 recepten met ei voor de paasbrunch - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.