quesadilla's met gekarameliseerde ui en jalapeno's

Quesadilla’s met gekaramelliseerde uien en jalapeño’s

Lunch • 30 minuten


Ingrediënten (1 quesadilla)

2 wraps
handje geraspte kaas (± 50 gram)
1 eetlepel jalapeño’s uit een pot
2 uien
1 eetlepel suiker
peper en zout

 

Bereidingswijze

Snijd de uien in dunne ringen. Verhit een koekenpan met wat boter of olie. Voeg de uien toe aan de pan en bak deze 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan. Voeg hierna de suiker toe en roer het geheel door. Bak nog 10 minuten totdat de uien goudbruin gekaramelliseerd zijn. Roer tussentijds goed door. Als je merkt dat de uien te veel aan de pan bakken, kun je een klein scheutje water toevoegen. Vervolg het karamellisatieproces hierna. Breng de uien na het bakken op smaak met peper en zout.

Verwarm een schone koekenpan zonder vetstof. Zet het vuur middelhoog. Leg hier 1 wrap in en verdeel de helft van de kaas hierover. Verdeel de gekaramelliseerde uien over de kaas. Spoel de jalapeño’s af onder water en dep deze vervolgens droog. Hak de jalapeño’s eventueel in kleinere stukjes en verdeel hierna over de wraps. Strooi als laatste de andere helft van de geraspte kaas erover en dek af met de tweede wraps.

Bak de wraps 4 minuten aan elke kant goudbruin en krokant. Houd goed in de gaten of de wrap niet aanbrand. Gaat het verkleuren ietwat hard? Zet het vuur dan gewoon lager. Snijd de quesadilla met gekaramelliseerde uien en jalapeño’s na het bakken in vier punten. Serveer eventueel met guacamole en/of crème fraîche.

 

Tips

Deze quesadilla’s met gekaramelliseerde ui en jalapeño’s smaken lekker met zowel jonge, belegen als oude kaas.

Uien bevatten voldoende suiker om van zichzelf te karamelliseren. Door een kleine eetlepel toe te voegen help je het proces wat op gang en verkort je de bereidingswijze ietwat.

Serveer dit recept als lunchgerecht, maar ook als diner, aangevuld met bijvoorbeeld soep of salade, zijn deze quesadilla’s met gekaramelliseerde ui en jalapeño’s geschikt.

 

Mischien vind je dit ook lekker