bruschetta met truffel, kalkoen en Parmezaanse kaas

Bruschetta met truffel, kalkoen en Parmezaanse kaas (video)

Bij de borrel15 minutenIngrediënten (±12 bruschette)

1 klein stokbrood (bijvoorbeeld een afgebakken afbakbrood)
2 à 3 eetlepel olijfolie
peper en zout
125 gram kalkoenfilet (broodbeleg)
50 gram rucola
3 eetlepels truffelmayonaise
1 eetlepel citroensap
± 40 gram Parmezaanse kaas (flakes of geraspt)


Grill(pan) of oven
Bereidingswijze

Snijd het stokbrood in sneetjes. Met een klein stokbrood zullen dit er ongeveer 12 worden, maar meer of minder kan ook. Bestrijk de sneetjes aan beide kanten met wat olijfolie en breng op smaak met een klein beetje beter en zout.

Grill de sneetjes stokbrood onder de grill of in de grillpan. Heb je deze niet tot je beschikking? Rooster het stokbrood dan in de oven (liefst met grillstand) 5 tot 10 minuten, totdat de buitenkant goudbruin en krokant is.

Meng intussen de truffelmayonaise met de citroensap. Haal de sneetjes stokbrood onder de grill vandaan of uit de pan en besmeer met de truffelsaus. Verdeel de kalkoenfilet over elke bruschetta met truffel. Verdeel ook de rucola over de bruschette en bestrooi het geheel als laatste met de geraspte Parmezaanse kaas de Parmezaanse kaas flakes.

Eet zo’n lekker bruschetta met truffel en kalkoen bij de borrel of als hapje voor een lekker (Italiaanse) diner.


Tips

Geen liefhebber van kalkoen? Deze kun je eenvoudig vervangen door kipfilet.

Vers brood, geroosterd aangevuld met een lekkere olijfolie past natuurlijk perfect in de Italiaanse keuken. Maar, je kunt deze heerlijke toppping van een bruschetta met truffel en kalkoen ook toevoegen aan voorgebakken toast.

Heb je een stuk Parmezaanse kaas gekocht en gaat deze niet in één keer op? Lees hier mijn tip om Parmezaanse kaas te bewaren (klik) en zo langer vers te houden.

Bruschetta is een traditioneel Italiaanse gerecht. De meest bekende versie is met verse tomaat, olijfolie en basilicum. Wist je dat ‘bruschette’ de meervoudsvorm van bruschetta is?

Ben je benieuwd naar de bijbehorende foodvideo van deze bruschetta met truffel en kalkoen? Bekijk deze hier:


Misschien vind je dit ook lekker