Deze chili eieren op toast zijn het ideale lunch- of brunchgerecht. Bak eitjes in heerlijke lao gan ma chili olie en serveer vervolgens op een geroosterd broodje met wat lekkere frisse roomkaas of dikke yoghurt, bestrooid met wat bosui. Echt, super lekker! Dit recept moet je geproefd hebben.
Chili eieren
Chili eieren, zo heten ze niet voor niets, want je bakt de eieren in chili olie. Maar, laat je niet tegenhouden als niet van super pittig houdt, want lao gan ma chili olie is helemaal niet zo heet van smaak! Deze chili olie is net pittig genoeg, maar is vooral super smaakvol en lekker crunchy. De olie maakt het ideaal om de eieren in te bakken.
Besmeer een geroosterd broodje met iets lekker fris, zoals Griekse yoghurt, hangop of roomkaas. Hüttekäse of tzatziki kan ook heel goed. Leg hier de chili eieren op en maak het geheel af met wat fijngesneden bosui.
Dit super lekkere lunchrecept is klaar in 5 minuten. Ideaal!
Lao gan ma
Lao gan ma is een chili olie uit de Chinese keuken. Ik vind het heerlijk op een eitje (gekookt of gebakken), maar eet het ook graag in soep (bijvoorbeeld ramen) of bij rijst of noedels. Wil je hier meer over weten of ben je benieuwd naar andere recepten met dit ingrediënt, kijk dan ook eens naar de volgende recepten:
Chili eieren op toast met lao gan ma
Ingrediënten
- 2 sneetjes brood
- 2 eieren
- 2 eetlepels lao gan ma (+ extra)
- 2 eetlepels Griekse yoghurt, kwark of roomkaas
- 1 bosui (fijngesneden)
Instructies
- Rooster de sneetjes brood. Verwarm intussen een koekenpan en doe hier de lao gan ma chili olie in. Breek de eitjes boven de chili olie en bak ze in een paar minuten gaar.
- Bestrijk de geroosterde sneetjes brood met de yoghurt en leg hier de gebakken eieren op. Verdeel eventueel nog wat extra chili olie over de toast en maak af met de fijngesneden bosui. Serveer direct.