Hoofdgerecht, vis • 15 minuten + afkoelen
Ingrediënten (1 bowl)
75 gram witte rijst
1 el. sushiazijn
¼ mango, in blokjes
¼ komkommer zonder zaadlijsten, in blokjes
50 gram garnalen, gekookt
½ avocado, in plakjes
1 el. sesamzaadjes
1 bosui, fijngesneden
1½ el. mayonaise
1 tl. srirachasaus
1 el. citroensap
Bereidingswijze
Kook de rijst in ruim water. Giet hierna af en laat ongeveer 10 minuten uitstomen met de deksel op de pan. Meng hierna de sushiazijn met de rijst en laat afkoelen.
Meng voor de dressing de mayonaise met de srirachasaus en de citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de gekookte rijst in een ruime kom. Verdeel hier de mango, komkommer, garnalen en avocado over. Strooi hier de sesamzaadjes en de bosui over. Serveer de poké bowl met garnalen, mango en avocado met de srirachadressing.
Pingback: Noedelsalade met kip, mango en spinazie - StudioKOOK
Pingback: 12 x eten met warm weer - StudioKOOK