casarecce met geroosterde tomatensaus

Casarecce met geroosterde tomatensaus, worstjes en garnalen

Casarecce, een lekkere Italiaanse pasta die past veel soorten pastasaus! Ik maak bij deze pasta een geroosterde tomatensaus. Heerlijk met saucijsjes en garnalen. Voor wat pit voeg je een rode peper toe aan het gerecht.



Casarecce pasta

Casarecce pasta is een lange pastasoort die een kleine wending of wenteling in zich heeft. Een plat stukje pasta gerold tot de casarecce. Deze lange pastasoort past eigenlijk goed bij heel veel soorten ingrediënten en sauzen. Door de holle, lange kanten kan de pasta de saus goed “vasthouden”.


Geroosterde tomatensaus

Ik maak een geroosterde tomatensaus bij de casarecce. Echt een heerlijke saus die superveel smaak bevat. Door het roosteren van de tomaten wordt de zoete tomatensmaak geconcentreerder. Zo smaakvol. Voor het roosteren meng je de tomaten met Italiaanse kruiden, olijfolie en honing. Heerlijk!

Tip: maak van deze geroosterde tomatensaus meteen een dubbele portie en vries de helft in!


Surf ’n turf pasta

Naast de geroosterde tomatensaus eet je deze pasta met worstjes, saucijsjes bijvoorbeeld en garnalen. De combinatie van vlees en vis in een gerecht wordt ook wel surf ’n turf genoemd.


Bijzondere pastasoorten

De supermarkt ligt vol met allerlei soorten pasta. Spaghetti en macaroni kennen we allemaal wel denk ik. Dan heb je natuurlijk ook nog fusili, penne en farfalle. Maar, er komen steeds meer soorten en dus ook aparte of bijzondere soorten pasta bij. Hoe leuk is het om te koken met verschillende soorten pasta, die je misschien wat minder snel uit het schap in de supermarkt pakt. Deze casarecce is er daar zeker eentje van. Maar, heb jij bijvoorbeeld al eens gekookt met conchiglie of orecchiette?

casarecce met geroosterde tomatensaus

Casarecce met geroosterde tomatensaus, worstjes en garnalen

Casarecce met geroosterde tomatensaus. Heerlijk met garnalen, worstjes en rode peper. Een heerlijke, smaakvolle pasta.
Bereidingstijd 25 minuten
Oventijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram casarecce (pasta)
  • 3 saucijsjes
  • 250 gram garnalen
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 rode peper (of naar smaak)

Voor de geroosterde tomatensaus:

  • 1 kilo tomaten
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in parten en halveer de parten vervolgens. Meng de stukken tomaat met de olijfolie, de Italiaanse kruiden en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tomaten over een (met bakpapier of ingevette) bakplaat en rooster ze 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de tomaten uit de oven en blend deze met een staafmixer of in een blender tot een grove saus.
  • Snijd de worstjes (saucijsjes) in plakjes. Bak de plakjes worst in een ruime hapjespan of wokpan gaar. Snijd de rode peper in plakjes. Laat de zaadlijst er eventueel uit. Voeg garnalen toe aan de plakjes gebakken saucijs, samen met de oregano en de rode peper. Bak het geheel gaar.
  • Kook intussen ook de casarecce pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart tot verder gebruik.
  • Voeg de geroosterde tomatensaus toe aan de saucijsjes en de garnalen. Laat het geheel een paar minuten pruttelen en voeg dan de gekookte pasta toe. Meng het geheel goed. Serveer direct. Eet smakelijk!

Notities

Voor dit recept kun je in plaats van saucijsjes, ook een ander worstjes kiezen dat je lekker vindt. Bijvoorbeeld chipolata worstjes. 
Trefwoord Comfort food, Pasta

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating