kippendrumsticks uit de oven met mandarijn en tijm hoe zie je of kip gaar is?

Kooktips #8: hoe zie je of kip gaar is?

In de vaste rubriek ‘Kooktips’ vind je handige tips en weetjes voor in en rondom de keuken. Geen sexy gerechten, maar handige handvatten om het koken gemakkelijker te maken. Deze keer deel ik een tip om snel en makkelijk te of kip gaar is.Hoe zie je of kip gaar is?

Een stukje kip bij het eten, ik ben er dol op. Ik gebruik het of veel verschillende manieren. Maar, bij het bereiden en eten van kip is het van groot belang om te controleren of kip écht gaar is.

Uiteraard volg je aanwijzingen en bereidingstijd op te verpakking. Eén manier om de gaarheid te controleren is uiteraard door naar de kleur van het vlees te kijken. Het kippenvlees verandert tijdens de bereiding van roze naar wit. Maar, sommige delen van de kip zijn net iets donkerder of meer roze dan gewoon de filet. Ondanks de donkerdere kleur kunnen deze stukken kip toch gaar zijn.

De truc is simpel. Wanneer, je de kip aansnijd, zal er wat vocht ontsnappen uit het kippenvlees. Het is belangrijk dat het vocht uit het vlees helder ziet. Is het vocht nog wat roze of rood van kleur, braad of bak de kip dan nog wat langer om veilig te kunnen eten.


Recepten met kip

Zin om aan de slag te gaan in de keuken met een lekker stukje kip? Laat je dan inspireren door deze lekkere recepten:


Ben je benieuwd naar meer handige tips en onmisbare handvatten voor in de keuken? Bekijk dan via deze link alle kooktips op StudioKOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *