Bij de borrel • 5 minuten
Ingrediënten
1 avocado, rijp
citroensap
peper en zout
Bereidingswijze
Halveer de avocado met schil. Wip de pit met een lepel of een mes uit het vruchtvlees. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil. Doe dit in een bakje of op een bordje.
Prak het vruchtvlees van de avocado fijn. Hoe grover, hoe grover de guacamole wordt. Voeg wat citroensap naar smaak toe. Begin met een halve eetlepel en proef hierna. Voeg meer of minder citroensap toe naar eigen smaak.
Breng de guacamole op smaak met peper en zout. Serveer bij de borrel met tortillachips, maar combineert ook goed met heerlijke Mexicaanse gerechten, zoals chili con carne of gevulde tortilla’s.
Pingback: Avocadotoast met asperges en ei - StudioKOOK
Pingback: Quesadilla's met gekaramelliseerde uien en jalapaño's - StudioKOOK