cake met groene thee en cranberry's

Cake met groene thee en cranberry’s

Zoet bakken • 75 minuten


Ingrediënten (1 cake met groene thee en cranberry’s)

Voor het beslag voor basisrecept voor cake
125 gram suiker
125 gram boter
200 gram bloem
snufje zout
1 theelepel bakpoeder
3 eieren

Voor de vulling
150 cranberry’s
300 ml heet water
3 zakjes groene thee
1 eetlepel bloem

cakeblik

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Kook heet water en trek van 100 ml heet water de groene thee met de 3 zakjes thee. Laat dit minimaal 5 minuten trekken. Voeg de gedroogde cranberry’s hier aan toe en laat deze ongeveer 10 minuten wellen.

Maak intussen het cakebeslag. Het uitgebreide recept voor het maken van een basisrecept voor cake vind je hier. Volg voor het maken van alleen het beslag stap 2 en 3.

Meng ongeveer de helft van de groene thee (waar de cranberry’s in wellen) met het cake beslag. Giet de cranberry’s af en dep ze droog. Meng ze vervolgens met de 1 eetlepel bloem. Spatel de bebloemde cranberry’s ook door het cakebeslag.

Vet een cakeblik in met wat boter en eventueel een bakpapiertje. Verdeel het cakebeslag in het cakeblik. Maak met een lepel een kuiltje over de lengte van de bovenkant van het beslag. Bak de cake 50-60 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Tips

Vruchten of andere vullingen in cakebeslag hebben tijdens het bakken de neiging om naar de bodem te zakken. Je wil dat de vulling goed verspreid door de cake zit. Door de cranberry’s te bedekken met een dun laagje bloem voordat je ze aan het beslag toevoegt, zorg je ervoor dat de cranberry’s tijdens het bakken om hun plek blijven zitten in de cake en niet naar de bodem zakken.

Door een kuiltje in het cakebeslag te maken voorkom je dat de cake met groene thee en cranberry’s tijdens het bakken op gekke plekken ‘open barst’. Heeft je cake toch de neiging om te scheuren tijdens het bakken? Snijd dan met een mes het kuiltje over de lengte van de cake in.

Je kunt makkelijk controleren of de cake gaar is door de cake met groene thee en cranberry’s met een satéprikker in te prikken. Komt deze er droog en schoon uit? Dan is je cake gaar.

 

Misschien vind je dit lekker

 

2 reacties op “Cake met groene thee en cranberry’s”

  1. Pingback: Rozijnencupcakes met kardemom - StudioKOOK

  2. Pingback: Mandarijn cake recept met een vleugje kaneel - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.