Quinoa sushi

Quinoa sushi

Hoofdgerecht, vis en vlees • 45 minuten


Ingrediënten (4 pers.)

150 gram quinoa
3 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel suiker
4 norivellen
50 gram gerookte kipfilet
1/8 komkommer, zonder zaadlijsten
50 gram gerookte zalm
1/2 avocado
sojasaus
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel wasabipasta
Eventueel: een bamboematje

 

Bereidingswijze

Kook de quinoa gaar in ruim water. Giet hierna af en spreid uit over een bord. Meng de rijstazijn met suiker. Roer totdat de suiker is opgelost in de azijn. Meng de rijstazijn met de quinoa. Laat dit goed afkoelen.

Snijd intussen de ingrediënten voor de quinoa sushi. Snijd de komkommer, gerookte kipfilet, avocado en de gerookte zalm in reepjes.

Leg een norivel in de lengte op het bamboematje. Verdeel over 2/3 van het norivel een laagje quinoa. Houd 1/3 aan de bovenkant over. Leg in het midden van de quinoa, in de hele breedte reepjes kip en reepjes komkommer op.

Vouw nu de onderkant van het norivel met quinoa over de kipfilet en de komkommer en rol verder op. Maak het deel van het norivel waar geen quinoa op ligt een beetje nat met water om de rol dicht de plakken.

Herhaal dit met de rest van de norivellen en de quinoa. Maak nog één sushirol met gerookte kipfilet en komkommer. En maak nog twee sushirollen met de gerookte zalm en de avocado.

Meng de wasabipasta met de mayonaise. Snijd de sushirollen in plakjes. Serveer de quinoa sushi met de wasabimayonaise en de sojasaus.

 

Tips

Een bamboematje helpt om extra kracht bij te zetten tijdens het rollen van de sushi. Heb je geen bamboematje, dan kan het ook zonder. Of je gebruikt een stuk aluminiumfolie of keukenfolie.

Omdat de quinoa niet zo van zichzelf plakt als sushirijst, is het belangrijk dat je de sushi stevig oprolt.

Voor het beste resultaat, laat je de quinoa helemaal afkoelen voor gebruik.

1 reactie op “Quinoa sushi”

  1. Pingback: Zelf sushirijst koken - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *