Vegetarische fajita pasta ovenschotel. Een comfort food recept dat je geproefd moet hebben! Deze pasta ovenschotel bevat alleen maar lekkere ingrediënten en lekkere smaken, geïnspireerd op de Mexicaanse klassieker: fajita’s.
Vegetarische fajita pasta ovenschotel
Een mondvol, maar dat mag geen reden zijn om niet aan dit recept te beginnen. Dit is een heerlijke vegetarische pastaschotel uit de oven met smaakvolle kruiden en specerijen. Daarnaast zit dit gerecht bomvol groenten, lekker gezond dus!
Deze vegetarische fajita pasta ovenschotel is eigenlijk een versie zonder vlees en vis op dit recept: kip fajita pasta ovenschotel. Nog zo’n lekker comfort food recept!
Pasta ovenschotel zonder vlees
Een pasta ovenschotel is altijd lekker. Daarnaast kun je het perfect voorbereiden. Wanneer je thuis komt aan het eind van de dag, hoef je die lekkere schotel alleen nog de oven in te schuiven.
Dit pasta ovenschotel is er eentje zonder vlees en vis. Dit recept bevat veel groeten, zoals paprika, courgette en bonen. De bonen, peulvruchten, zijn rijk aan vezels en eiwitten en maken het vlees helemaal niet nodig in dit recept!
Gebruik bonen die je lekker vindt, zoals witte bonen, kidneybonen of zwarte bonen.
Mexicaanse ovenschotel
Deze pasta ovenschotel heeft een Mexicaans tintje: een Mexicaanse ovenschotel dus! Om de pasta op smaak te brengen gebruik je lekkere, specerijen. De combinatie van specerijen zijn eigenlijk deze Mexicaanse kruiden. Je kunt een grote hoeveelheid maken en bewaren in een droge pot met een deksel.
De hoeveelheden van de specerijen vind je uiteraard ook gewoon in het recept hieronder, perfect afgemeten voor deze fajita ovenschotel!

Vegetarische fajita pasta ovenschotel
Ingrediënten
- 400 gram pasta (bijvoorbeeld grove macaroni)
- 2 uien (fijngesnipperd)
- 3 paprika's (in blokjes gesneden)
- 3 tenen knoflook (fijngesnipperd)
- 1 courgette (in blokjes gesneden)
- 2 blikken bonen (à 400 gram per stuk)
- 1 klein blikje maïs
- olijfolie
- peper en zout
- 3 eetlepels paprikapoeder
- 1½ eetlepel komijnpoeder
- ½ eetlepel chilipoeder
- 1½ eetlepel uienpoeder
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 3 eetlepels bloem
- ½ liter groentebouillon (koud of lauw)
- 200 ml kookroom
- 200 gram crème fraîche
- 150 gram geraspte belegen kaas
- 150 gram geraspte cheddarkaas
Toppings (optioneel):
- ingelegde rode ui (zie tip)
- fijngesneden, verse peterselie
- fijngesneden bosui
En verder:
- een ruime ovenschotel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Giet de bonen af en dep ze droog. Meng een scheut olijfolie met de bonen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de bonen over een bakplaat en rooster ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze hierna uit de oven en zet apart tot verder gebruik. Laat de oven hierna aan staan.
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng eventueel met wat olijfolie om plakken te voorkomen. Zet apart tot verder gebruik.
- Fruit intussen de ui en de knoflook in de ruime wokpan 5 minuten. Voeg de paprika en de courgette toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg de specerijen toe en meng goed door. Laat een paar minuten mee fruiten op laag vuur.
- Doe vervolgens de bloem bij de groenten en meng goed door. Schenk de room en de koude bouillon bij het geheel en meng direct goed door. Blijf roeren, zodat er geen klontjes ontstaan. Als de bloem en de vloeistoffen goed gemengd zijn, breng de saus zachtjes aan de kook. Laat de saus zo wat indikken in 5 tot 10 minuten.
- Laat de maïs uitlekken. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus, samen met de geroosterde bonen en de uitgelekte maïs. Meng alles goed door en doe de pasta in een ingevette ovenschaal. Dek de pasta ovenschotel af met de geraspte kaas en grill het gerecht zo nog 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer de pasta eventueel met wat ingelegde rode ui, verse peterselie en wat fijngesneden bosui. Eet smakelijk!





