Salade • 15 minuten
Ingrediënten (2 pers.)
2 stronken witlof
200 gram kip, gaar
½ granaatappel
100 gram feta
15 walnoten
handje verse kruiden, zoals peterselie en munt
Voor de honing-mosterd vinaigrette:
1 theelepel mosterd
2 theelepels honing
2 eetlepels citroensap
6 eetlepels olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
Begin met de vinaigrette. Meng de mosterd, honing en de citroensap met elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens al roerend druppelsgewijs de olijfolie toe. Het is belangrijk dat je goed blijft roeren zodat het mengsel emulgeert en indikt. Gaar het toevoegen van de olijfolie iets te snel? Geen paniek. Stop gewoon met het toevoegen van olie tot je het mengsel goed gemengd hebt. Voeg daarna meer olie toe en blijf goed roeren.
Snijd de kontjes van de stronken witlof af. Pluk nu de blaadjes van de witlof en doe in een ruime kom. Haal de pitjes uit de granaatappel. Dit doe je door een halve granaatappel binnenstebuiten te keren boven de kom. De pitjes vallen er op deze manier vanzelf uit.
Snijd of pluk de gare kip in stukjes en voeg toe aan de witlof. Verkruimel de feta en de walnoten boven de salade. Scheur de verse kruiden en voeg ook toe.
Serveer de witlofsalade met kip en granaatappel met de honing-mosterd vinaigrette.
Tips
Hoe meer olijfolie, hoe dikke de vinaigrette zal worden. Maar, de olijfolie zal de vinaigrette ook bitter maken. Voeg niet té veel toe dus.
Pingback: Salade met kip en honing-mosterdvinaigrette - StudioKOOK
Pingback: Seizoensgroenten van december - StudioKOOK