quinoasalade met biet

Quinoasalade met biet, zalm en geitenkaas

Salades, vis • 20 minuten


Ingrediënten (1 pers.)

40 gram quinoa
1 rode biet (± 100 gram), gekookt
handje rucola
50 gram zachte geitenkaas
125 gram zalmfilet
1 eetlepel honing
1 eetlepel kappertjes
olijfolie
citroensap
peper en zout

 

Bereidingswijze

Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar en giet af. Mijn gouden tip voor het koken van quinoa? Laat de quinoa nadat je het hebt afgegoten nog even goed uitstomen met de deksel op de pan, ongeveer 10 minuten. Op deze manier wordt de quinoa lekker fluffy.

Rasp de gekookte biet met een fijne rasp en meng deze door de quinoa. Voeg ook 2 eetlepels olijfolie toe en 1 eetlepel citroensap en meng het geheel goed door. Zet de quinoasalade met biet apart tot gebruikt.

Verhit een koekenpan met een beetje boter. Bak hierin de zalmfilet goudbruin en gaar. Voeg op het laatst de honing toe en laat deze karameliseren. Op deze manier wordt de zalmfilet ietwat zoet en lekker sticky.

Meng de quinoa met biet met de rucola en de kappertjes. Verdeel de quinoasalade op een bord en leg de sticky zalmfilet hierop. Verdeel de zachte geitenkaas over de salade. Serveer de quinoasalade met biet, zalm en geitenkaas direct.

 

Tips

De rode biet kun je zelf koken, maar je kunt ze ook gekookt kopen in de supermarkt. Deze liggen gevacumeerd bij de verse groenten.

De kleur van de rode biet geeft erg af. Misschien herken je wel de roze handen nadat je met deze groenten hebt gewerkt. De kleur is vaak ook moeilijk weg te wassen. Je voorkomt dat de kleur afgeeft door je handen en bijvoorbeeld ook de plank waarop je de biet snijdt, in te vetten met olijfolie. De olijfolie was je eenvoudig weg met afwasmiddel en de kleur van de rode biet verdwijnt op deze manier ook.

1 reactie op “Quinoasalade met biet, zalm en geitenkaas”

  1. Pingback: Hoofdgerecht met zalm; 14 lekkere recepten - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *