rauwe aspergesalade

Rauwe aspergesalade met radijsjes, feta en verse kruiden

Bijgerecht | 15 minutenIngrediënten (1 à 2 pers.)

200 gram asperges
4 radijsjes
50 gram feta
flinke hand verse kruiden, bijvoorbeeld: basilicum, peterselie of dille

Voor de dressing:
3 el. olijfolie
2 el. citroensap
1 theelepel mosterd
peper en zout


Bereidingswijze

Breek de kontjes van de asperges. Snijd met behulp van een dunschiller of kaasschaaf flinterdunne linten van de asperges. Doe de aspergelinten in een schaaf en voeg hier ook 2 eetlepels citroensap aan toe. Meng het geheel goed door en zet even apart tot verder gebruik.

Maak de radijsjes schoon door het blad en eventueel het kontje er vanaf te snijden. Snijd ook de radijsje in dunne plakjes en voeg deze toe aan de asperges. Hiervoor kun je eventueel ook een dunschiller of een kaasschaaf voor gebruiken.

Laat de asperges en radijsjes goed uitlekken en schep ze over in een mooie schaal. Je houdt ongeveer 1 à 1½ eetlepel citroensap over. Gebruik deze om de dressing te maken. Meng voor de dressing de citroensap met de mosterd en breng op smaak met peper en zout. Voeg scheutje voor scheutje de olijfolie toe terwijl je blijft roeren. Zorgt dat de olijfolie de kans krijgt om goed te mengen met de mosterd en het citroensap zodat het echt één geheel wordt. Gaat het mengen lastig of gaat het schenken iets te snel? Stop dan gewoon even met het toevoegen van de olijfolie en neem de tijd om goed te roeren met een vork of een garde.

Schenk de dressing over de rauwe aspergesalade en meng het geheel goed door. Verbrokkel de feta erover en maak het geheel af door de verse kruiden over het geheel te verdelen. Scheur groot blad eventueel wat kleiner, maar laat het gros lekker grof voor veel smaak. Op deze manier zijn ze echt onderdeel van de salade en niet alleen smaakmaker.


Tips


Serveer deze groene, rauwe aspergesalade als lunchgerecht voor één persoon, maar als bijgerecht voldoet dit recept voor twee personen.

Op zoek naar meer lekkere salades? Alle recepten voor salades vind je hier.

Een kaasschaaf of dunschiller is bijna in elke keukenla wel te vinden. Een iets specifiekere keuken”gadget” is een mandoline. Hiermee kun je producten in dunne plakken snijden. Dit keukengerei kun je heel goed gebruiken voor het maken van deze rauwe aspergesalade!

1 reactie op “Rauwe aspergesalade met radijsjes, feta en verse kruiden”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *