Op zoek naar écht comfort food? Dan moet je deze pompoenstoof met kikkererwten zeker een keer maken! Deze pompoenstoofpot is alles wat je nodig hebt op een gure dag. Maak meteen een lekkere grote portie zodat je er meerdere dagen van kunt eten.
Stoofpot zonder vlees
Deze pompoenstoof met kikkererwten is het bewijs dat je helemaal geen vlees nodig hebt voor een goede stoofpot. Voor dit recept heb je alleen maar lekkere groenten nodig en specerijen. De pompoen en de kikkererwten hebben de hoofdrol in dit gerecht en je zult zien dat je het vlees helemaal niet mist! Serveer bij deze vegetarische stoofpot lekker wat couscous of een stuk vers brood. Meer heb je niet nodig.
Pompoenstoof met kikkererwten
In dit recept staan de groenten centraal. Met gebruik van een combinatie van verse groenten en groenten uit blik is dit recept ontzettend makkelijk om te maken. De pompoen kun je vers gebruiken. Pompoen schillen gaat eenvoudig met een dun schiller en een scherp, groot mes. Zorg altijd dat de pompoen stabiel staat. De zaden trek of snijd je er makkelijk uit. Voorgesneden pompoenblokjes gebruiken (vers of diepvries) kan natuurlijk ook! Hiermee verkort je de totale bereidingstijd van dit recept met 15 minuten. Gebruik in plaat van een verse pompoen 600 tot 700 gram.
Deze vegetarische stoofpot eet je op verschillende manieren
Deze pompoenstoof maak ik graag in een grote hoeveelheid. Makkelijk, want dan kun je er meerdere dagen van eten. Eet hem ook op verschillende manieren. Ik serveer er graag couscous bij omdat je couscous de smaken van de saus zo goed vasthoudt. Ook brood is een heerlijke combinatie met deze vegetarische stoof. Gewoon een grof gesneden Turks brood of stokbrood, maar je kun er ook flat bread mee vullen. Wil je helemaal iets anders maken met deze stoof? Vul de laatste opscheplepels, ongeveer 2 of 3, aan met een halve liter bouillon en pureer hem zo grof of fijn als je wil. Zo eet je hem als een lekkere soep!

Pompoenstoof met kikkererwten
Ingredients
- 1 pompoen ± 1 kg
- 1 blik kikkererwten uitgelekt (± 240 gram)
- 1 blik tomatenblokjes ± 400 gram
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 grote ui
- 2 grote tenen knoflook
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 200 ml water
Instructions
- Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit op laag vuur aan in een ruime (stoof)pan. Schil, zonodig, de pompoen en ontdoe deze van de zaden. Snijd de pompoen in grove blokjes. Voeg deze toe aan de pan en bak kort mee.
- Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe aan de pan en bak kort mee. Doe de tomatenblokjes, de kikkererwten en het water bij de pompoenstoof en breng aan de kook. Zet het vuur lager als het eenmaal aan de kook is. Laat het geheel ongeveer 30-40 minuten stoven met de deksel schuin op de pan.
- Na deze tijd stoven is de pompoen gaar en is de tomatensaus een geheel geworden. Serveer de pompoenstoof met kikkererwten met rijst, couscous of bijvoorbeeld brood.
Pingback: Pasta ovenschotel met pompoen en spek - StudioKOOK
Pingback: Makkelijke rendang - StudioKOOK
Pingback: Zoete aardappelsoep (uit de blender) met krokante kikkererwten en Griekse yoghurt - StudioKOOK
Pingback: 22 x recepten zonder vlees - StudioKOOK