Risi e bisi met zalm Demi Hageman StudioKOOK.nl

Risi e bisi met zalm (risotto met doperwtjes en zalm)

Hoofdgerecht met vis | 60 minutenIngrediënten (2 pers.)

150 gram rijst voor risotto
1 ui
2 teentjes knoflook
1 prei
200 gram doperwtjes (bij voorkeur uit de diepvries)
150 gram zalmfilet
1,2 liter warme bouillon
1 klein handje Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit deze op een laag vuur aan in een pan met een dikke bodem, bij voorkeur een koekenpan. Was intussen de prei en snijd vervolgens de lengte door de helft en vervolgens beide halve preien in 3 lange delen. Snijd de prei vervolgens in kleine blokjes. Voeg de prei toe aan de ui en de knoflook en bak 5 minuutjes mee.

Snijd intussen alvast de zalmfilet in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Zet ook alvast de doperwtjes klaar.

Voeg vervolgens de risottorijst toe en fruit mee totdat de korrels glazig worden. Wanneer de korrels glazig zijn en alleen nog de kern van de rijstkorrel ietwat wit ziet, voeg je een soeplepel van de warme bouillon toe. Door het geheel door en blijf rustig roeren totdat alle bouillon is opgenomen door de rijst. Voeg vervolgens de volgende soeplepel bouillon toe en blijf weer roeren totdat de bouillon volledig is opgenomen. Herhaal deze handeling totdat alle bouillon is toegevoegd en de rijst gaar is. Het vuur blijft de gehele bereiding laag, het is niet de bedoeling dat de bouillon kookt.

Voeg samen met de laatste schep bouillon de blokjes zalmfilet en de doperwtjes toe aan de risotto. Roer het geheel door en zet het vuur uit wanneer alle bouillon bijna is verdampt. Roer als laatste de Parmezaanse kaas door de risi e bisi, dek de pan helemaal af en laat het gerecht zo nog 2 minuten staan om te rusten. Op deze manier trekken alle smaken goed in de risi e bisi met zalm.

Serveer de risi e bisi eventueel met wat extra Parmezaanse kaas on top.


Tips

Ik adviseer het gebruik van een koekenpan vanwege het grote oppervlak om de risi e bisi met zalm in te bereiden. De bouillon kan zo snel opgenomen worden en alle smaak kan eenvoudig in de rijst trekken.

Benieuwd naar meer risottorecepten? Bekijk hier alle recepten voor risotto op StudioKOOK (klik).

1 reactie op “Risi e bisi met zalm (risotto met doperwtjes en zalm)”

  1. Pingback: 22 x recepten zonder vlees - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.