plaattaart met spinazie feta en olijven

Plaattaart met spinazie, feta en olijven

Vegetarisch hoofdgerecht | 15 minuten + oventijdIngrediënten (3-4 pers. plaattaart met spinazie)

1 rol bladerdeeg
250 gram bladspinazie
250 gram crème fraîche
2 sjalotten
± 60 gram olijven
150 gram feta
100 gram geraspte, jonge kaas
zwarte peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Heeft het bladerdeeg op rol al een bakpapiertje? Dan kun je deze gebruiken om de plaattaart op te bakken. Snijd het deeg op ongeveer 1 cm van de rand af rondom in, maar snijd het deeg niet helemaal door. Prik het binnenste vierkant in met een vork. Dit voorkomt dat het deeg veel rijst tijdens het bakken. Bak de bodem van de plaattaart 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.

Kook of bak intussen de bladspinazie totdat deze geslonken is. Laat de spinazie hierna goed uitlekken. Hak de bladspinazie vervolgens grof. Maak de sjalotten schoon en snijd deze in dunne ringen. Laat de olijven zonodig uitlekken en halveer ze vervolgens.

Besmeer het binnenste rechthoek, van het deeg na het voorbakken met de crème fraîche en laat de randen hierbij vrij. Verdeel hier de spinazie, de sjalotringen en de gehalveerde olijven over. Breng de taart alvast op smaak met wat zwarte peper. Breek de feta boven de plaattaart met spinazie en verdeel dit samen met de geraspte kaas over het geheel.

Bak de plaattaart met spinazie, feta en olijven nog 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de plaattaart na het bakken eventueel met een lekkere salade als bijgerecht.


Tips

Heb je een stukje over van deze lekkere plaattaart met spinazie? Eet hem de volgende dag als lunch. Opwarmen is mag, maar hoeft niet per se, want deze plaattaart met spinazie, feta en olijven is afgekoeld ook heerlijk!

Wees tijdens het beleggen niet overenthousiast. Te veel beleg kan ervoor zorgen dat de bodem van de taart moeilijker gaar wordt in de oven.2 reacties op “Plaattaart met spinazie, feta en olijven”

  1. Pingback: 22 x recepten zonder vlees - StudioKOOK

  2. Pingback: Paprika plaattaart met feta, olijven en spek - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.