turks brood pizza met groene asperges en feta

Turks brood pizza met groene asperges en feta

Vegetarisch hoofd gerecht | 30 minutenIngrediënten (4 pers. Turks brood pizza met groene asperges)

½ Turks brood, in de lengte gehalveerd
200 gram tomatenblokjes (blik) of ongeveer 150 gram tomatenpuree
350 gram groene asperges
200 gram feta
4 eieren
± 10 cherrytomaten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Gebruik je tomatenblokjes? Mix dan de tomatenblokjes met een staafmixer tot een gladde tomatensaus. Verdeel de tomatensaus of de tomatenpuree over het halve Turks brood. Leg vervolgens het Turks brood op een met bakpapier beklede bakplaat.

Snijd de ietwat droge uiteindes van de asperges af en was ze vervolgens. Snijd de asperges in 3 gelijke stukken. Was vervolgens ook de cherrytomaten en halveer deze. Verdeel de groene asperges over het Turks brood samen met de cherrytomaten. Verbrokkel ook de feta boven de Turks brood pizza. Breek de eitjes boven de pizza met groene asperges en feta en bak het geheel 20 minuten in de voorverwarmde oven.

De pizza is klaar wanneer het eiwit gestold is. Het eigeel mag nog lopend zijn. Snijd eventueel wat verse peterselie fijn en verdeel dit over de Turks brood pizza.


Tips

Houd jij van een lopende eidooier? Bak de Turks brood pizza met groene asperges en feta dan de eerste 5 minuten zonder de eitjes, haal de pizza uit de oven en breek de eitjes erboven. Bak de eitjes maar 15 in plaats van 20 minuten mee op de Turks brood pizza.

Is het eiwit nog niet voldoende gestold? Laat de pizza dan nog 2 tot 3 minuten in de oven bakken.

Heb je liever een dunne bodem voor deze pizza? Gebruik dan gerust een kant-en-klare pizzabodem of rol pizzadeeg uit tot de gewenste dikte. Probeer ook eens een tortizza met de toppings uit de recept.


Misschien vind je dit ook lekker